Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
17°C

Summitul EU la Sibiu. ”Toate sălile sunt deja identificate”

Summitul EU la Sibiu. ”Toate sălile sunt deja identificate”

27 de lideri europeni, 36 de delegații, 24 de limbi vorbite, 400 de invitați de rang înalt, 800 de jurnaliști. Acestea sunt o parte din cifrele Summit-ul UE din 9 mai 2019, care se va desfășura în Sibiu. Prezent în oraș și după ce s-a întâlnit cu oficialitățile locale, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat că Sibiul este pregătit de eveniment. ”În principiu avem soluții la orice posibil impediment care ar putea apărea. Astăzi am identificat numai soluții și cred că Sibiul are posibilitatea de a organiza acest summit și Guvernul României sprijină această organizare, pentru că interesul nostru este de a avea aici un summit de succes. Repet, dincolo de Sibiu, acest summit este organizat în România și este responsabilitatea României de a-l organiza. Vom găsi împreună toate soluțiile și nu am identificat până acum niciun element care ar putea să reprezinte un motiv de îngrijorare încât să afecteze organizarea summit-ului”, a declarat Victor Negrescu.

Deși s-a vorbit de faptul că Sibiu nu dispune de suficiente locații pentru un astfel de eveniment, ministrul este foarte optimist. ”Am identificat sălile, am identificat cum ne organizăm, reuniunile informale... Toate sălile sunt deja identificate. Pot să vă comunic că avem identificată infrastructura necesară organizării summit-ului și că vom depune eforturi de a ameliora acolo unde există anumite sincope”, spune Negrescu.

Universitatea „Lucian Blaga” a organizat astăzi conferința „Președinția României la Consiliul Uniunii Europene – perspective și oportunități”, la care a participat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Evenimentul a făcut parte din programul „Caravana Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, prin intermediul căruia Ministerul Afacerilor Externe promovează mandatul pe care țara noastră îl va deține, în premieră, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. Evenimentul a fost găzduit de fosta sală a Senatului ULBS, iar gazde pentru ministru au fost prorectorul ULBS, Prof. univ. dr. Livia Ilie, Conf. univ. dr. Eduard Stoica și conf. univ. dr. Silviu Nate.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George Soros din Orlat

Acum 3 ani

Salile au fost identificate, dar nu se exemplifica niciuna. Mare oras! Oare K.ontiki e printre ele? Cam asta ar fi de nivelul Sibiului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rezistent duios

Acum 3 ani

Summitul se va organiza pe viitorul stadion de 65.000 locuri intitulat "Reveline Arena" in cinstea marii multinationale sibiene.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cipi

Acum 3 ani

Curtea interioara a Muzeului Bruckental.
Raspunde

McD

Acum 3 ani

...speram ca invitatii sa faca si un tur al orasului cu autobuzele Tursib-ului...atunci se vor convinge ce pregatiti suntem, macar la acest capitol...fatada e vopsita dar in spate totul e putred...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus