Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

VIDEO Curățenie făcută praf: o autospecială de măturat stradal a umplut de praf o stradă din Sibiu

VIDEO Curățenie făcută praf: o autospecială de măturat stradal a umplut de praf o stradă din Sibiu

O autospecială a noii societăți care asigură curățenia domeniului public din Sibiu a umplut de praf, la propriu, o stradă din cartierul Vasile Aaron.

O autospecială pentru măturat stradal cu aspirație a fost filmată în după-amiaza zilei de luni stârnind nori de praf pe strada Oașa, din cartierul sibian Vasile Aaron. Alertați de zgomote, locuitorii din zonă au putut vedea cum din mașina de măturat stradal țâșnesc numeroase jeturi de praf. ”A fost pentru prima dată când am văzut o astfel de mașină de măturat pe strada noastră. Gălăgia era mare, dar mașina nu părea defectă, nu știu ce să cred. În același mod s-a comportat mașina respectivă încă din capătul străzii”, povestește unul dintre locuitorii din zonă, martor la incident. Autospeciala a și fost filmată de unul dintre sibieni, imaginile postate pe Facebook devenind virale. Mai mult, aceste imagini au început a fi preluate și de site-uri din străinătate (într-un astfel de exemplu imaginile sunt postate sub titlul ”Meanwhile in Romania, Sibiu - European Capital of Culture 2007” - ”Între timp în Sibiu, Capitală culturală a Europei 2007”).

Curățenie de 8,8 milioane de lei. Fără TVA

Autospeciala care a ridicat praful de pe stradă peste blocurile din Vasile Aaron aparține societății SC RER Ecologic Servicii Oradea SA. Aceasta este societatea pe care Primăria Sibiu a ales-o să se ocupe de salubrizarea domeniului public, după ce contractul cu SC Schuster & Co Ecologic s-a încheiat în data de 8 decembrie 2017. Orădenilor le-a fost oferit acestor contract în urma unei situații la limită: administrația locală nu a mai apucat să termine licitația pentru curățenia Sibiului pe o perioadă de patru ani (contract estimat la peste 51 de milioane de lei, fără TVA). Prin urmare, în cursul lunii noiembrie, cei din cadrul Primăriei Sibiu au negociat cu orădenii în cadrul unei proceduri de atribuire fără publicarea vreunui anunț prealabil.

Bugetul pe care Primăria Sibiu l-a pus la dispoziția celor de la RER Ecologic este unul de 8,8 milioane de lei, fără TVA, pentru următoarele 12 luni, plățile urmând a fi făcute ”în funcție de serviciile prestate la standardele prevăzute în contract”, după cum anunțau reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat emis anul trecut. Suma este una consistent mai mare față de anii trecuți: vechiul contract semnat cu Schuster pe o perioadă de trei ani avea o valoare de zece milioane de lei. Creșterea bugetului alocat celor de la RER Ecologic se datorează calității serviciilor de salubrizare pe care Primăria le așteaptă. ”Firma cu care se va semna contractul în urma procedurii de achiziție va fi obligată să îndeplinească anumiți indicatori de performanță care vor fi monitorizați de Primăria Sibiu atât prin inspectorii de teren, dar și prin programele informatice și de monitorizare GPS. În caz contrar, serviciile nu vor fi plătite și se vor aplica penalități“, mai arătau reprezentanții Primăriei Sibiu în comunicatul emis la anunțarea contractului cu cei de la RER Ecologic. Un alt motiv invocat în creșterea bugetului dedicat salubrizării este și faptul că suprafețele care trebuie curățate în cadrul noului contract sunt de trei ori mai mari.

În plus, pentru a asigura curățenia exemplară a orașului, Primăria a înființat de anul trecut și un Serviciu de monitorizare a serviciilor de salubrizare, serviciu în cadrul căruia alături de director și director adjunct organigrama prevede alte 12 posturi de referenți, inspectori de specialitate și consilier juridic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

biciclist

Acum 6 ani

Harnicia prostului! Ca sofer trebuie sa fii tare batut in cap sa continui sa "maturi" asa. Cu un mic exercitiu de gandire ar fi realizat ca ceea ce face nu inseamna curatenie.
Raspunde

filip

Acum 6 ani

Un punct de vedere a stimabililor care ocupa functii (si toaca bani se pare inutil) in cadrul maretului serviciu de monitorizare nou infiintat ar fi binevenit. Ar putea redactia acestui ziar sa il ceara in mod oficial?
Raspunde

Nentu' Van Dame

Acum 6 ani

Mamaie Fodor, hai zi ceva sau dormi?
Raspunde

Radu Rodica

Acum 6 ani

Azi noapte au fost pe strada Rennes la ora 01 au facut zgomot mare ne-au trezit in toiul noptii uitandu-ma pe geam nu mai vedeam de praf nici casa de vis-a-viz cu asa masina sa nu mai vina aia nu se numeste curatenie
Raspunde

biciclist

Acum 6 ani

Aha, deci este o chestie premeditata. Galagie si praf! Faceti reclamatii la primarie.
Raspunde

Valeriu

Acum 6 ani

Doamana primar inpreuna cu consilieri care au votat ca sunt 16 din 23 ca sibieni pun stanpila la vot doar pe sasi asta este reclamati ftatilor!
Raspunde

Madi Auto Clean srl

Acum 6 ani

Comercializam piese, accesorii si consumabile pt. automaturatori stradale indiferent de marca sau anul de fabricatie al acestora. Cu piesele achizitionate de la noi se reduce costul si calitatea serviciilor clientilor nostri !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus