Joi,
22.04.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Consultări la Cotroceni. Dragnea: PSD a făcut listă cu parlamentarii care o susțin pe Dăncilă

Consultări la Cotroceni. Dragnea: PSD a făcut listă cu parlamentarii care o susțin pe Dăncilă

Consultările pentru formarea unui nou Guvern au început miercuri la Palatul Cotroceni, la ora 12.00. Primii chemați au fost liderii PSD-ALDE, delegație condusă de liderul PSD Liviu Dragnea şi secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, în lipsa preşedintelui de partid. Coaliţia PSD-ALDE o susţine pe eurodeputata PSD Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier al României, după demisia lui Mihai Tudose. Preșdintele PSD, Liviu Dragnea i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis o listă cu parlamentarii care fac parte din majoritatea parlamentară şi semnăturile de susţinere ale acestora, pentru a demonstra că în continuare coaliţia nu are o problemă la vot. "Am făcut un tabel cu parlamentarii PSD ALDE şi o susţinere semnată cu fiecare. În ultimele zile au apărut informaţii că sunt parlamentari care nu o vor susţine şi că am pierdut majoritatea. Nu le-am lăsat acolo, nici nu a dorit domnul preşedinte, dar să il informăm că nu există o problemă cu majoritatea parlamentară", a declarat Liviu Dragnea, după consultările de la Cotroceni, citat de Mediafax. Întrebat de ce nu a vrut să lase lista preşedintelui Iohannis, Dragnea a completat că a existat un dialog în care preşedintele a spus că "ştie care este majoritatea".

Întrebat de posibila susţinere a UDMR pentru Dăncilă, liderul PSD a confirmat că a avut o discuţie cu Kelelemn Hunor. "UDMR a spus că în principiu nu au nimic împotrivă, nu au elemente care să facă să nu o susţină, dar ei vor lua o decizie într-un for statutar", a completat liderul PSD.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus