Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

USR a ieșit de la consultările cu Iohannis. ”Anticipatele - destul de dificil de pus în practică”

USR a ieșit de la consultările cu Iohannis. ”Anticipatele - destul de dificil de pus în practică”

Președintele USR, Dan Barna, a declarat la ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis că nominalizarea unui premier din interiorul PSD ar menține criza politică. ”Ne-am exprimat susținerea pentru un premier non-PSD, în cazul în care președintele desemnează un asemenea premier, cu cele patru condiții: anularea legilor justiției, revenirea la alegerea primarilor din două tururi, amendarea legislației fiscale și fără penali în funcții publice. Noi am accentuat faptul că soluția decentă este aceea a alegerilor anticipate. Este dificil însă de ajuns acolo. Primul pas ar fi nominalizarea unui nou premier non-PSD. Nominalizarea unui premier PSD ar menține criza. Decizia USR este aceea de susține un guvern non-PSD, fără a propune miniștri”, a spus Barna la ieșirea de la întâlnire, conform Mediafax.

Barna a declarat că Iohannis este de părere că alegerile anticipate sunt destul de dificil de pus în practică. ”Președintele a exprimat elementele care sunt dezbătute în spațiul public, respectiv faptul că ajungerea la alegeri anticipate reprezintă un proces în două etape, destul de dificil de pus în practică”, a declarat Dan Barna, președintele USR”, a mai spus Barna.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 889

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

zzz

Acum 6 ani

Il sprijinim pe KJ daca facem ce vrem noi. Daca nu face, vom fi dezamagiti iar el risca sa piarda din electorat. Pe de alta parte daca face ce vrem noi, noi nu ne implicam punand ministri. Din pacate, atitudinea celui mai luminat partid de opozitie...
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 6 ani

Trebuia să facă o nominalizare chiar și așa fără șanse! De ce? Pentru pentru că au primit măcar 1 vot și trebuia să demonstreze că măcar încercă și vor să fie pregătiți! Johannis nu avea cum sa nu accepte pesedistul dar e vb de fața ca o faci pentru electorat! Despre zaharisiți din penele nu mai zic nimic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus