Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Astra Film Festival 2018, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Astra Film Festival 2018, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Înaltul Patronaj Festivalului Internațional de Film Documentar Astra, fondat acum 25 de ani la Sibiu. AFF, unul dintre cele mai importante festivaluri de film documentar din Europa,  se va desfășura în perioada 15-21 octombrie 2018 la Sibiu și promite din nou o colecție impresionantă de filme de nonficțiune, proiecții și evenimente speciale.

Ediția AFF 2017 a adunat zeci de mii de cinefili într-o săptămână de toamnă dedicată filmului documentar, cu sute de proiecții și invitați din industria cinematografică, cu concerte, discuții interesante și proiecții full-dome spectaculoase.

„Ne bucurăm de atenția pe care Președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis, o acordă festivalului Astra Film, un festival care de-a lungul unui sfert de secol a făcut simțită de nenumărate ori puterea transformatoare a actului de creație și a culturii prin fluxul de filme de cinema documentar si al regizorilor care au venit la Sibiu întâlnind un public numeros. Vorbim de filme care nu ajung pe ecrane TV, dar care sunt făcute cu mare pasiune de autori, care dedică ani de zile din viață pentru a aduce pe ecran o realitate umană nemaipătrunsa de camera de filmat. Astra Film Festival este un regal de cinema, e o ocazie rară de a ne conecta cu realitățile contemporane din toate colțurile lumii în mod direct, care de-a lungul anilor a devenit o redutabilă mișcare culturală.” a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.
Astra Film 2017

Și ediția din 2015 a Astra Film Festival a avut loc sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

cin-csilla

Acum 6 ani

Un regal de vrajeala. Degeaba va acorda patronaj, daca nu vine la festival. La teatru a fost, la voi... ciu-ciu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus