Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cum va sărbători Sibiul Centenarul Marii Uniri: 16 plăci, multe steaguri, un bust și un spectacol

Cum va sărbători Sibiul Centenarul Marii Uniri: 16 plăci, multe steaguri, un bust și un spectacol

Pentru 2018, Casei de cultură a municipiului Sibiu i-a fost alocat un buget în creștere și pentru serbarea celor 100 de ani pe care România îi împlinește anul acesta.

Casa de cultură a primit pentru anul în curs un buget de 7,3 milioane de lei, mai mare decât cel de anul trecut. Potrivit primarului Astrid Fodor, creșterea de buget va fi folosită pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. “Am alocat bani pentru 16 plăci comemorative, care se vor monta pe diverse clădiri din Sibiu (clădiri reprezentative pentru procesul Marii Uniri), dar și pentru un bust al lui Alexandru Vaida Voievod, care va fi amplasat în parcul Astra“, a declarat primarul Astrid Fodor. Parcul Astra urmează a fi reamenajat, iar primarul Astrid Fodor este de părere că bustul lui Alexandru Vaida Voievod (politicianul care a murit la Sibiu, președinte al Partidului Național Român și unul dintre principalii promotori ai înfăptuirii Marii Uniri) nu va avea soarta celui a lui Avram Iancu. Bustul lui Iancu stă acum în holul Bibliotecii Județene Astra, deoarece Ministerul Culturii nu a avizat amplasarea acestuia în parc, din motive greu de înțeles.

“De asemenea, pentru anul centenarului vom achiziționa un număr foarte mare de steaguri, vom investi și în logistica necesară montării acestora. Casei de cultură i s-a alocat o sumă consistentă și pentru organizarea unui spectacol de reconstituire“, a mai anunțat primarul Astrid Fodor. În 2016, Primăria Sibiu a mai achiziționat aproximativ 1.000 de steaguri, înaintea zilei de 1 Decembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus