Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

Au fost aleși “profeții“ Sibiului: Camera de comerț, un arhitect, o firmă de arhitectură și una de planificare urbană

Au fost aleși “profeții“ Sibiului: Camera de comerț, un arhitect, o firmă de arhitectură și una de planificare urbană

Conducerea Primăriei Sibiu s-a întâlnit în cursul acestei săptămâni cu asocierea angajată să realizeze tema de proiectare pentru viitorul Plan urbanistic general al Sibiului.

Întâlnirea a avut loc în cursul zilei de miercuri și a fost anunțată de Primăria Sibiu vineri dimineața, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook a orașului. "Actualul Plan Urbanistic General (PUG) al Sibiului este valabil până în anul 2021. Pentru a pregăti noul PUG, Primăria a început din timp demersurile de modificare și avizare, procesul fiind de lungă durată. Primul pas a fost făcut deja prin contractarea unei firme specializate care să alcătuiască tema de proiectare pentru actualizarea PUG-ului, adică un caiet de sarcini în care să fie cuprinse modificările necesare a fi aduse acestui document esențial în dezvoltarea urbanistică a orașului. În noiembrie 2017 Primăria Sibiu a contractat asocierea SC A Plan SRL / SC IHS Romania SRL / Camera de Comerț, Industrie și Agricultură și Andreea Tănase Birou - Individual de Arhitectură pentru a elabora tema de proiectare, valoarea contractului fiind de 141.538 lei", se arată în postarea respectivă. Singura persoană juridică din asociere care nu este din Sibiu este IHS România SRL, din București, subsidiara locală a Institute for Housing and Urban Development Studies. Firma a mai colaborat și în trecut cu administrația sibiană.

Cum va arăta Sibiul?

Conducerea Primăriei Sibiu, precum și reprezentanții mai multor instituții locale s-au întâlnit cu cei care urmează a trasa liniile directoare pe baza căruia trebuie elaborat PUG-ul Sibiului pentru perioada 2021 - 2031. "Contractantul va preda Primăriei Sibiu tema de proiectare până la sfârșitul lunii mai 2018. Apoi Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru actualizarea PUG-ului Sibiului în baza și pornind de la această temă de proiectare", mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

În tema de proiectare elaborată în 2009 pentru actualul plan urbanistic general, a cerut - printre altele - identificarea zonelor unde poate fi crescut regimul de înălțime, unde poate fi extins intravilanul, dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și a celorlalte căi de comunicație.

Descărcați de aici Tema de proiectare PUG Sibiu 2009

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Anonymus

Acum 4 ani

poate viitorii arhitecti si cine face parte din aceasta comisie va lua in calcul si modificarea tipurilor de cladiri noi construite in Sibiu cu acoperisuri tip terasa mult mai economice si mai bune din toate punctele de vedere plus ca pe aceastea se poate realiza spatiu verde ceea ce va duce la o mai buna oxigenare si o mai buna calitate a aerului in Oras (a se vedea in aceast sens proiectele din metropolele mari). Nu sa impuna in cartiere cum este Piata Cluj realizarea doar a acoperisurilor din tigla si in 2 ape si alte prostii ca atunci lumea va lasa casele sa se distruga si nu va mai construi nimic. Haideti sa terminam cu prostiile istorice si alte tampenii in zone ale orasului aflate in afara vechii cetati istorice unde ar trebui sa fie in continuare case istorice si cu aspect medieval dar in rest lasati lumea sa faca case moderne si mult mai eficiente energetic si ecologic... Ganditi-va si la mediul care s-a schimbat mult in ultimii ani si la faptul ca in cazul furtunilor si a caderilor de grindina sau cantitati mari de zapada, un acoperis clasic nu face fata in comparatie cu cele de tip terasa. De asemenea cei care vor face noul plan urbanistic ar trebui sa tina cont sa nu mai oblige oamenii sa construiasca casele pe granitele cu vecinii pentru un vecin se poate schimba oricand si daca ai nevoie sa faci o reparatie la casa ai nevoie de accordul lui (pe care ti-l poate sa nu da) si asta inseamna atat disconfort pentru vecin dar si sansa sa se ajunga la judecata si degradarea imobilelor pana instanta stabileste dreptul de reparare prin acces la vecini. Faceti sa fie macar 1m in jurul casei fata de vecini sa poti pune o schela sa poti repara casa in viitor fara a deranja vecinii. Sunt lucruri elementare care trebuiesc luate in calcul. Ar trebui sa fie si o dezbatere publica privind acest proiect important pentru toti cetatenii Sibiului nu doar o mana de oameni sa stabileasca pentru toti locuitorii in functie de doreintele si interesele lor...
Raspunde

bobby63

Acum 4 ani

Schimbati arhitecta sefa !!! Asta trebuie facut urgent ! La pensie cu ea ca numai prostii face de cativa ani incoace. Avem nevoie de arhitecti tineri in acest oras. Ne conduc babele....
Raspunde

Z

Acum 4 ani

Buna, Am impresia ca degeaba se intalnesc aceste persoane. Toata lumea merge in strainatate si din pacate nu invata nimica. Nu este un standard pentru fiecare zona. Cate scoli sau gradinite sau construit in zonele de blocuri? Oricum cei care sunt la conducere au un singur scop sa isi umple buzunarele. Viziune zero. Multumesc, Z
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus