Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Iohannis: Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare

Iohannis: Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, că nu îi este teamă de suspendare.

"Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv pentru o suspendare. Încet, dar sigur trebuie eliminat acest lucru din discuţia publică", a adăugat şeful statului, citat de Mediafax.

În discursul rostit în fața şefilor misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, Iohannis a spus că România are o societate matură și activă, dar care are nevoie de un stat pe măsură. Mai târziu, a fost întrebat de jurnaliști cum explică faptul că a desemnat-o pe Dăncilă pentru funcția de premier, deși societatea civilă i-a cerut să nu facă acest lucru.

„Despre aceste chestiuni am vorbit chiar la desemnare și am spus atunci - poate unii au crezut că o spun de complezență - am cântărit toate argumentele și am ajuns la concluzia că asta e varianta pe care trebuie să o accept”, a spus președintele. „Majoritatea parlamentară a recomandat-o”, a precizat președintele.

El a vorbit și despre faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a exclus ca din Guvernul Dăncilă să facă parte și persoane cercetate penal.

„Poziția mea e foarte bine cunoscută, din păcate ea încă nu se regăsește în Constituție, dar consider că trebuie să facem cu toții, împreună, un efort de îmbunătățire a acestei situații, de aceea am propus ca, dacă tot ne apucăm să discutăm de Constituție, atunci eu consider că principiul integrității trebuie să fie în Constituție”, a spus Iohannis, citat de digi24.ro.

Întrebat dacă, în discuția avută cu Dăncilă, i-a cerut acesteia ca în Cabinetul său să nu existe persoane cu probleme penale, Iohannis a răspuns: „Când am vorbit cu doamna Dăncilă m-am concentrat pe persoana domniei sale, pentru că despre asta a fost vorba, nu despre Guvern. În continuare vom vedea cu ce echipă știe să vină PSD”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Reli Vinerean

Acum 6 ani

Ar trebui sa va fie, dle Johanes, ca poporul a votat PSD si au sprijinul nostru daca calcati pe bec!!!
Raspunde

matematica

Acum 6 ani

Reli, draguta, cati l-au votat pe Ioha si cati psd-ul? Poti sa-i adaugi aici si pe alde alde.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@lol

Acum 6 ani

Nu i-a fost frica, doar i-au tremurat budigăii....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus