Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Președinta USR Sibiu: Primăria a ales să ascundă gunoiul sub preș

Președinta USR Sibiu: Primăria a ales să ascundă gunoiul sub preș

Amenințată cu Tribunalul de către conducerea Primăriei Sibiu deoarece susține că unul din site-urile administrației locale a fost atacat de hackeri, președinta USR Sibiu revine și cu opinia unui coleg de partid. "Nu putem ascunde mizeria sub preş la nesfârşit!", spune Raluca Amariei.

Disputa comunicatelor și postărilor pe tema siguranței datelor sibienilor gestionate de administrația locală prin intermediul site-urilor Primăriei este continuată de către președinta USR Sibiu, Raluca Amariei. Replica ei vine după ce, în urmă cu o zi, într-un comunicat în care administrația locală asigura faptul că datele sibienilor stocate pe serverele Primăriei nu sunt în niciun pericol, autoritățile locale arătau că "analizează posibilitățile legale pentru ca doamna Raluca Amariei să răspundă pentru declarațiile neadevărate și neverificate".

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președinta USR Sibiu se arată uimită de reacția Primăriei. "Conducerea Primăriei Sibiu a ales să ascundă gunoiul sub preş în loc să cerceteze problema şi să o remedieze! Dacă site-ul nu a fost atacat, atunci când mai exact în istoria ei a vândut Primăria ceasuri? Cum am descoperit celebra de acum pagină cu ceasuri a Primăriei? Căutând propunerea de buget pentru 2018 pe care doamna primar Fodor a anunţat că o lansează în dezbatere. Scopul mesajului, sesizării mele, a fost de a semnala o posibilă problemă pentru ca site-ul să fie verificat. Panica invocată de conducerea Primăriei Sibiu este exagerată", scrie Raluca Amariei.

Ea apelează și la opinia unui deputat USR, Lucian Stanciu-Viziteu, absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica Bucureşti. "Se încearcă inducerea ideii că sibiu.ro/ro2, zona identificată ca şi compromisă, nu este pe site-ul Primăriei. Aici însă sunt stocate hotărârile de Consiliu Local, inclusiv proiectul de hotărâre privind bugetul pe 2018, lansat în dezbatere în data de 18.01.2018, pagina fiind interconectată cu site-ul curent. Reacţia Primăriei este surprinzătoare. Pe tot globul orice avertizor al unei probleme de securitate este lăudat. Arătând o problemă orice instituţie are şansa să se întărească şi să devină mai bună. Regret că Primăria Sibiu nu vede beneficiul adus prin observarea unor vulnerabilităţi. Cum ar fi fost dacă toate hotărârile de CL ar fi dispărut de pe site în urma unui atac cibernetic? Cred că toţi am fi avut de suferit. Sunt primării / companii care plătesc cetăţeni să le verifice securitea la site / clădire /etc aceasta fiind un mod foarte facil de a descoperi breşe. Când cineva le arată pe gratis ar trebui sa fim bucuroşi", îl citează Amariei pe deputatul Viziteu.

Președinta USR susține că va continua să sesizeze problemele pe care le întâmpină în relația cu administrația locală.

Citește și Primăria Sibiu o amenință cu Tribunalul pe președinta USR Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

ceas cu cuc

Acum 5 ani

ce nesimtita umflata asta!
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Pacat de USR, ca isi strica imaginea cu o asemenea persoana.
Raspunde

Vivi dragan

Acum 5 ani

A dat PSD SIBIU din nou de bani ca vad ca postacii lor sunt destul de activi.
Raspunde

anca

Acum 5 ani

Despre USL am avut o simpatie la inceput cand chiar am crezut ca este un partid nou, cu o viziune noua, care ne poate duce intr-o directie buna. Acum, cand o vad pe doamna asta, sefa la USL, cum vine cu tampeniile astea si insista in prostia ei, cand e clar ca siteul respective nu a fost spart, mi se face greata. Asa vor ei sa-si pastreze simpatizantii? Vino doamna cu un program, cu idei noi, cu o strategie, cu ceva, dar nu cu mizerii
Raspunde

Ella Manu

Acum 5 ani

Ancuțo, meri draga de te culca, ca crastavetii sa culeg dis-de-dimineața, pe răcoare, c-atunci ti-i mintea mai limpede!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus