Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Bullying-ul și prietenia la școală, într-un spectacol la Gong

Bullying-ul și prietenia la școală, într-un spectacol la Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă marți, 30 ianuarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Wanda” în regia lui Radu Apostol. Acesta surprinde o poveste impresionantă despre sărăcie, xenofobie și marginalizare din perspectiva unor copii. 

Pornind de la romanul „O sută de rochii” de Eleanor Estes, Mihaela Michailov și Radu Apostol au creat un scenariu captivant, ce surprinde o poveste impresionantă despre sărăcie, xenofobie și marginalizare din perspectiva unor copii. În centrul acestei povești se află Wanda Petronski, o fetiță de origine poloneză, care e ridiculizată de colegii ei pentru că poartă în fiecare zi aceeași rochie albastră. Wanda pretinde că are o sută de rochii acasă, dar cu toții știu că nu e așa și nu se opresc să o umilească. Iar când vor realiza că ar trebui să își ceară scuze, va fi deja prea târziu. Montarea lui Radu Apostol explorează puterea cuvintelor și atitudinilor, punând sub lupă resorturile ce stau la baza unor reacții colective. „Povestea lui Eleanor Estes, atât de frumos tradusă de Lavinia Braniște are la bază o întâmplare reală. Autoarea, copil fiind a asistat impasibilă la o suită de acțiuni de hărțuire a unui copil polonez, emigrat cu familia sa în Statele Unite.”, completează regizorul spectacolului. În 2007, romanul autoarei americane a fost inclus în „Top 100 Cărți pentru Copii” al Asociației Naționale pentru Educație din SUA.

„Probabil cel mai așteptat eveniment teatral al acestui sezon, spectacolul <<Wanda>> marchează o piatră de temelie în repertoriul teatrului nostru prin capacitatea de a emoționa și de a deschide imaginația publicului spre empatie și solidaritate. Am fost norocoși să aducem împreună o echipă atât de creativă care să monteze acest spectacol la Sibiu”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Producția Teatrului „Gong” din Sibiu este recomandată copiilor și adolescenților cu vârsta peste 10 ani. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și jumătate.

„Wanda nu e un spectacol despre victime. E un spectacol despre puterea de a nu mai repeta un rău făcut. E un spectacol despre nevoia de-a opri ceva. Și de a schimba ceva. E un spectacol despre acele cuvinte care se pot transforma în acțiuni solidare”, a mai adăugat Mihaela Michailov.

Spectacolul va mai fi prezentat publicului larg vineri, 2 februarie, de la ora 18:00, precum și în matineu, exclusiv pentru grupuri organizate, zilnic în perioada 31 ianuarie – 2 februarie.

Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11:00 – 18:00, sâmbăta 10:00 – 18:00, duminica 10:00 – 14:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Foto: Facebook Teatrul Gong / Dragoș Dumitru

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus