Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit astăzi 100 de ani

Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit astăzi 100 de ani

Astăzi este ziua în care s-a născut fostul dictator al României, Nicolae Ceaușescu. Dacă ar mai fi trăit, el ar fi împinit astăzi 100 de ani. Ceaușescu s-a născut în 26 ianuarie 1918 la Scornicești, județul Olt și a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989.

La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. La 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați de acest tribunal în cadrul unui proces sumar, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

urania

Acum 6 ani

De-o varsta cu Marea Unire si varsator ca zodie... Daca luam in calcul ca zodia Romaniei este varsatorul, iar ceausescu s-a nascut in anul Marii Uniri, putem trage concluzia ca ne-a fost predestinat...
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

telenovele cu marele conducator!!
Raspunde

urania

Acum 6 ani

Nu, doar o constatare... La urma urmei a condus tara asta 2 de ni.. cum naiba reusit?!
Raspunde

Niko Leta

Acum 6 ani

...ma ce oameni rai ! sa-i fie tarana usoara si lui si la tovarasa !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus