Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Sfințirea bisericii de gheață și distracție pe zăpadă, la Bâlea Lac | Foto/Video

Sfințirea bisericii de gheață și distracție pe zăpadă, la Bâlea Lac | Foto/Video

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac a fost sfințită astăzi de un sobor de preoți din mai multe confesiuni. Cei prezenți la ceremonial s-au bucurat apoi de o zi frumoasă la zăpadă.

Cei care se ocupă de biserica de gheață spun că aici omul vine ca să se regăsească. Altitudinea mare și albul care înconjoară natura contribuie și ele la spiritualitatea locului, iar faptul că biserica este pregătită pentru orice confesiune, aduce un plus de liniște celor care o vizitează.

„Este cel de-al 11-lea an în care se ridică biserica de gheață. Ceremonia care s-a săvârșit astăzi dovedește ecumenicitatea bisericii, este o biserică destinată tuturor oamenilor, iar faptul că s-a vorbit în mai multe limbi atestă același lucru. Pe lângă această construcție, avem patru igluuri, hotelul de gheață, un restaurant și un ice bar cu pahare și farfurii de gheață. Ca agrement, avem snowmobile, banana, tubing și rafting. Un weekend petrecut aici nu aduce doar distracție ci, datorită faptului că suntem la o altitudine atât de mare, avem parte și de liniște sufletească”, spune Daniel Corbu, manager marketing la complexul de gheață.

Slujba a durat în jur de o oră, iar toți preoții care au luat parte la ceremonie au adresat câteva cuvinte credincioșilor prezenți în biserică.

„Dragilor, ca să ajungem pe culmi înalte trebuie să trecem și prin văi întunecate câteodată în viață, dar totuși recompensa este mare când ajungem sus. Astfel, simțim și un fel de împlinire și ideea de a face un loc de rugăciune, un lăcaș de cult, pe culmi înalte, aproape pe vârful Carpaților este o idee minunată. Această biserică a devenit o tradiție, un loc special în rândul oamenilor din zonă și nu numai. Oameni de diferite culte, etnii, naționalități, găsesc aici un loc de repaos, de rugăciune și de binecuvântare și pleacă și cu o imagine frumoasă și spectaculoasă mai departe”, a spus unul dintre preoții care au sfințit biserica.

biserica de gheata (1) biserica de gheata (2)

Există oameni care vin aici an de an, special pentru sfințirea bisericii de gheață. Ei spun că acesta este modul prin care se pot simți mai aproape de Dumnezeu.

„Noi venim bucuroși aici și mai ales pe o vreme atât de frumoasă. Deja de zece ani venim la sfințirea bisericii pentru că ne simțim mai aproape de Dumnezeu. Peisajul e superb și de fiecare dată ne bucurăm când putem să fim aici”, spune o doamnă venită chiar din Germania pentru eveniment.

Pe lângă valoarea spirituală pe care mulți turiști spun că o are acest loc, Bâlea Lac are și o parte de distracție. După slujbă, mulți dintre cei prezenți au ales să mai rămână la zăpadă și să se bucure de o zi frumoasă în aer liber.

„Toată lumea ar merita să vină și să vadă frumusețile țării. Trebuie să se facă mai mult pentru zona Bâlea, să fie mai mult pentru ski, turism, poate cineva se gândește să investească și să fie mult mai frumos aici”, spune o turistă.

„A fost super. Ne-am dat cu barca pe zăpadă, ceea ce i-a încântat mai mult pe copii, dar a fost plăcut și pentru noi, cei mari. Venim în fiecare an când se sfințește biserica și suntem deja obișnuiți cu zona”, spune un tătic.

balea lac biserica de gheata (1) balea lac biserica de gheata (8) balea lac biserica de gheata (3) balea lac biserica de gheata (7)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2627

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus