Consiliul Local Cisnădie a votat bugetul orașului pe 2018, valoarea acestuia fiind de 31,176 milioane lei. Veniturile totale sunt mai mici cu peste 6 milioane de lei, față de 2017, când acestea se ridicau la suma de 37,700 milioane lei. Diferența vine din sumele defalcate din impozitul pe venit, care în acest an sunt estimate la 6,5 milioane de lei, față de 11,37 milioane de lei anul precedent. Și în aceste condiții, bugetul alocat investițiilor va fi în acest an de 10,39 milioane de lei. Se vor continua lucrări începute în anii precedenți (5,62 milioane de lei), dar se vor și începe lucrări noi (2,87 milioane de lei).
O piscină publică lângă SPA
Pe lângă investițiile curente în infrastructură, în 2018, administrația locală își propune amenajarea unor noi spații de joacă, a unui parc, refacerea acoperișului sălii de sport, dar și începerea unei investiții mai mari: o piscină publică cu sală de aerobic la SPA-ul de pe strada Măgurii. ”O realizare importantă pentru locuitorii orașului Cisnădie este realizarea unei piscine publice cu sală pentru aerobic și SPA, pe strada Măgurii, investiția ridicându-se la suma de 5,17 milioane de lei”. Tot aici se vor investi bani pentru amenajarea unei parcări, și aleilor, investiție ce se ridică la peste 180 de mii de lei, din care în 2018 se vor cheltui doar 50.000.
Locuri noi de joacă vor fi amenajate în trei puncte din oraș: pe strada Șelimbărului, în cartierul Arhitecților și Cisnădioara, valoare totală a investițiilor fiind de 120 de mii de lei.
Totodată, în Măgura va fi construit un parc nou. ”Investiția proiectului Amenajare parc Măgura din orașul Cisnădie propune realizarea unor lucrări pentru amenajarea unui spațiu verde, contribuind astfel la crearea și dezvoltarea serviciilor de bază pentru populație. Pentru realizarea proiectului este necesară suma de 525.500 lei, iar pentru realizarea bazinului fântânii arteziene din Parcul Măgura, suma necesară este de 100.000 de lei”, se arată în proiectul de buget.
De asemenea, se va începe în acest an schimbarea acoperișului de peste sala de sport. ”Aici se contată o stare avansată de degradare a acoperișului. Acesta fiind construit din panouri sandwich din spumă poliuretanică de 500 mm, construit în două ape cu pantă de circa 5% și extins în două ape, este necesară repararea acoperișului. Grosimea panourilor este mică, conform cerințelor din 2004, astfel că iarna apare condens, panta de 5% fiind mică, dilatarea și contracția datorată diferențelor mari de temperatură la o suprafață atât de mare poate genera mărirea rosturilor cu infiltrații în diferite locuri. Ocazional, sau când bate vântul în timpul ploii, apar infiltrații în diferite zone care pot degrada parchetul de pe suprafața de joc. Din acest motiv se recomandă efectuarea unei reabilitări a întregului acoperiș pentru a realiza o hidroizolație bună și totodată de a îmbunătăți confortul termic. Suma prevăzută pentru anul 2018 este de 251.000 lei”, se arată în motivarea investiției. Totodată, administrația locală are în vedere cumpărarea unei mașini de ridicat automobile pentru a se fluidiza traficul din oraș.
O altă investiție importantă este construirea unui ansamblu monumental, e vorba de o statuie ecvestră a lui Mihai Viteazu, pentru care s-au alocat 1,19 milioane de lei.
O altă legătură cu Sibiul. Din Cartierul Arhitecților
Administrația locală are în vedere în acest an începerea unei investiții care va contribui la mărirea confortului celor care și-au cumpărat locuințe în Cartierul Arhitecților. E vorba de un studiu care prevede construcția unei străzi paralele cu drumul județean, astfel încât să se elimine ambuteiajele rutiere de la orele de vârf. ”Urmare a construirii masive de locuințe în Cartierul Arhitecților pe fondul unor probleme majore reale de trafic, o soluție pentru fluidizarea traficului este cu siguranță realizarea unui drum paralel cu drumul județean DJ 106C. Scopul acestui proiect este acela de a optimiza traficul rutier la intrarea în Municipiul Sibiu dinspre Cisnădie și de a decongestiona traficul rutier din această zonă. Valoarea propusă pentru acest proiect este de 388.000 lei”, se arată în document. Tot aici se vor aloca bani pentru reabilitarea unor străzi din cartier.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Mihai Viteazu , Parcul Măgura , Primăria Cisnădie , Cartierul Arhitecților , Mircea Baniciu , Consiliul Local Cisnădie , Cartierului Tineretului , Municipiul Sibiu , buget , Din Cartierul Arhitecților
Vizualizari: 4141
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Emil
Acum 6 ore
Bike
Acum 6 ore
Cai verzi pe pereti!
Acum 6 ore
Acolo Duța
Acum 6 ore
Gheorghe Ion