Miercuri,
21.04.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Comisarul european Corina Crețu: Autostrada Sibiu-Pitești are finanțarea asigurată, dar a fost scoasă la licitație fără acord de mediu

Comisarul european Corina Crețu: Autostrada Sibiu-Pitești are finanțarea asigurată, dar a fost scoasă la licitație fără acord de mediu

Comisarul european Corin Crețu a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte autostrada Sibiu-Piteşti, lansată la licitaţie fără acordul de mediu.

Corina Crețu a avut ieri o întâlnire cu noul premier al României, Viorica Dăncilă, la finalul căreia a vorbit, într-o conferință de presă, și despre stadiul autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Sibiu-Piteşti are finanţarea asigurată. Este în faza studiului de  fezabilitate. În decembrie când am vorbit cu ministrul transporturior de atunci se dăduse drumul la licitaţie pentru tronsoanele 1 şi 5, dar fără acordul de mediu, şi l-am avertizat pe domnul ministru că există riscuri”.
Pe aceeași temă, Crețu a spus că o strategie pentru a lua cât mai mulţi bani de la UE este ca statele să trimită de trei ori mai multe proiecte ca valoare estimată de absorbţie, adică la trei euro proiecte iniţiate să se încaseze un euro.
„O să vorbesc  şi cu ministrul de finanţe; am văzut că în alte ţări pentru un euro investiţii de la UE se programează 3 euro proiecte tocmai pentru ca dacă din diverse motive se blochează să fie atraşi totuşi banii. Proiectele de transport se blochează uşor din diverse motive -  de achiziţii publice, probleme de mediu. Dacă se blochează unul se merge pe partea cealaltă. Să mergem cu proiecte în paralel”.
Pe de altă parte, proiectele de infrastructură trebuie bine realizate.
„Oamenii nu au răbdare, dar eu cred că trebuie să punem pe primul loc calitatea şi nu viteza. Avem experienţa tronsonului de autostradă Sebeş-Turda, unde s-au dat banii înapoi la Comisie. Nu avem nevoie de aşa ceva.  Siguranţa cetăţenilor este pe primul loc, să fie proiecte de calitate”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus