Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
14°C

„START IN BUSINESS” LA ÎNCEPUT DE DRUM

„START IN BUSINESS” LA ÎNCEPUT DE DRUM

Universitatea Româno-Germană din Sibiu a demarat în 15 ianuarie 2018, implementarea proiectului Start in business, alături de Universitatea Dimitrie Cantemir din Tg. Mureș și Camera de Comerț și Industrie Brașov, în calitate de parteneri, având ca lider de parteneriat SC Sand Mar Consulting SRL.

Obiectivul general al proiectului este formarea și dezvoltarea profesională în domeniul antreprenoriatului a grupului țintă, în vederea înființării de noi întreprinderi și creării de noi locuri de muncă.

Proiectul își propune dezvoltarea unei resurse umane cu un înalt nivel de calificare și competențe adaptate la cerințele pieții muncii în domeniul antreprenoriatului, a grupului țintă format din 300 de persoane din Regiunea Centru, respectiv județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu și selectarea a minimum 33 de planuri de afaceri în vederea înființării a 33 de întreprinderi. De asemenea, în cadrul proiectului a fost prevăzută o activitate de mentorat pentru persoanele ale căror planuri de afaceri au fost selectate în vederea acordării de ajutor de minimis, iar implementarea planurilor de afaceri se va realiza prin monitorizarea atentă și responsabilă a schemei de minimis și a funcționării celor 33 de întreprinderi înființate.

Grupul țintă al proiectului este format din persoane fizice care intenționează să înființeze o afacere și care fac parte din următoarele categorii: șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.

Persoanele din categoriile menționate anterior trebuie să îndeplinească cumulativ și următoarele condiții: să aibă în intenție înființarea unei afaceri non agricole în mediul urban și au domiciliul sau resedința în regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș sau Sibiu).

Mecanismul de finanțare a întreprinderilor nou înființate în cadrul proiectului vizează acordarea unei subvenții în valoare de 40.000 euro în două tranșe: tranșa I, în valoare de maximum 75% din valoarea rezultată în planul de afaceri, iar tranșa a II-a, restul de plată până la valoarea rezultată din planul de afaceri va fi acordată numai dacă antreprenorul realizează venituri din activitatea curentă în valoare de minim 30% din valoarea primei tranșe, în primele 12 luni de activitate. Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.startinbusiness.ro.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus