Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-9°C

Moțiune de cenzură împotriva ministrului Muncii. ”Tot programul de guvernare a fost construit pe o mare minciună”

Moțiune de cenzură împotriva ministrului Muncii. ”Tot programul de guvernare a fost construit pe o mare minciună”

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, anunță că liberalii vor depune o moțiune de cenzură împotriva ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu. Motivul: invocatele măriri salariale s-au produs doar pe hârtie. ”De la 1 ianuarie 2018, jumătate dintre salariații români au primit salarii mai mici. Angajații cu contract de muncă part-time care nu mai lucrează în altă parte, fie vor veni cu bani de acasă pentru a acoperi taxele și contribuțiile la stat, fie vor intra în șomaj sau vor lucra la negru. Legea salarizării asumată de PSD este aplicată diferit în diferite instituții ale statului, deoarece este o lege inechitabilă și profund discriminatorie. Există categorii de angajați din sectorul public cu aceeași experiență și calificare, dar care vor primi mai puțini bani decât colegii lor din alte instituții, uneori chiar și din același birou. În mediul privat există minim patru categorii de cetățeni care au pierdut foarte mult la salarii – cei din IT, Cercetare-Dezvoltare, Muncă Sezonieră și Persoanele cu Dizabilități”, susține Raluca Turcan.

Deputatul de Sibiu anunță că PNL va veni cu măsuri concrete pentru corectarea răului făcut de această lege. ”Printr-o mare înșelătorie, denumită de PSD ”revoluție fiscală” au transferat contribuțiile de la angajator la angajat, iar creșterile au fost doar pe hârtie. Când și-au văzut fluturașii, angajații au constatat că salariile sunt pe MINUS. Tot programul de guvernare a fost construit pe o mare minciună, cea a creșterii salariilor!”, a mai susținut Raluca Turcan.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus