Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Primăria Sibiu anunță un proiect nou de canalizare, în valoare de 1,9 mil. de euro

Primăria Sibiu anunță un proiect nou de canalizare, în valoare de 1,9 mil. de euro

Primarul Astrid Fodor anunță că a semnat contractul de finanțare prin care Municipiul Sibiu a obținut fonduri din Programul Național de Dezvoltare Locală pentru proiectul „Canalizare pluvială str. Podului Sibiu“.

Valoarea totală a proiectului este 8,6 milioane lei (aproape 1,9 milioane Euro), din care 7,8 milioane lei sunt fonduri nerambursabile de la bugetul de Stat, iar restul va reprezenta contribuția Municipiului Sibiu.

”Scurgerea apelor pluviale pe stradă este asigurată în prezent prin rigole care nu fac față în cazul ploilor abundente, mai ales în contextul în care pe str. Podului se colectează apele pluviale și de pe străzile adiacente care au pantă în această direcție. Noul sistem va prelua în mod eficient apele pluviale și le conduce spre punctele de evacuare”, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.
Pe lângă rețeaua principală de canalizare pluvială în lungime de 1,87 km, prin proiect se va realiza și un sistem secundar de canalizare pluvială cu o lungime totală de 2,35 km la care se vor conecta burlanele și descărcarea apelor meteorice de pe acoperișurile locuințelor.

Următoarele etape în implementarea acestuia presupun elaborarea proiectului tehnic și contractarea lucrărilor propriu-zise prin procedură de achiziție.

Termenul estimat de implementare al proiectului este de 12 luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Socialul

Acum 4 ani

Strada Podului din Gusterita , pe acesta strada și-a construit o casoaie fosta directoare economică din Primăria Sibiu,in perioada anului 2007,cu capitala culturala, citiți Justitiarul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus