Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Proiect: Avizul psihologic, obligatoriu pentru aleșii care candidează pentru Parlament

Proiect: Avizul psihologic, obligatoriu pentru aleșii care candidează pentru Parlament

Parlamentarii ar putea nevoie de aviz psihologic la depunerea candidaturilor la Senat și la Camera Deputaților, dacă un proiect legislativ care prevede această obligativitate va fi adoptat.

Potrivit legestart.ro, actul normativ inițiat de un deputat PNL este argumentat de faptul că mai multe categorii de angajați prezintă un astfel de aviz atunci când vor să se încadreze pe un post, fie la stat, fie în cadrul unor firme private. Astfel, și parlamentarii, care obțin mandatul din partea cetățenilor pe care îi vor reprezenta, ar trebui să dețină un aviz psihologic:

“Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării. Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe problemele care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputați și senatorii trebuie să fie apți”, mai susține inițiatorul proiectului legislativ.

Proiectul prevede ca avizul psihologic să fie inclus obligatoriu în dosarul de candidatură, depus de fiecare partid politic, alianță sau organizație care susține candidatul respectiv.

Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților. Art. 53, alin. (1) se completează cu o singură literă, lit. f) care va avea următorul cuprins:

“(1) În vederea înregistrării candidaturilor, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale depune la biroul electoral de circumscripție 4 dosare, cuprinzând următoarele:

f) aviz psihologic.”

Propunerea legislativă va fi dezbătută mai întâi la Senat, care este prima cameră sesizată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 546

Comentarii

3 comentarii

de acord

Acum 6 ani

CORRECT!!!!! Sper sa treaca dar ma indoiesc.....Sa fie si cazierul obligatoriu dar si un aviz medical general. Fix ca la angajarea oricui, practic conform codului muncii.
Raspunde

Mara

Acum 6 ani

Ar fi indicat si un aviz psihiatric!!!
Raspunde

Super ...

Acum 6 ani

Doar așa mai putem scăpa de pesedisti !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus