Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-5°C

Ilie Carabulea a depus o nouă cerere pentru eliberare

07 Februarie 2018 14:07

Ilie Carabulea a depus o nouă cerere pentru eliberare

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia va judeca, joi, contestaţia la executare formulată de către omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în vara anului trecut la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica şi aflat în detenţie la Penitenciarul Aiud.

După două cereri de liberare condiţionată respinse de instanţă, Ilie Carabulea a făcut, în noiembrie, o contestaţie la executare, Judecătoria Aiud declinându-şi competenţa în vederea soluţionării acesteia în favoarea CA Alba Iulia, scrie Agerpres. Contestaţia la executare va fi judecată joi, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei.

În 28 iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF-Carpatica. Iniţial, la instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, Carabulea a primit şase ani şi şase luni de închisoare cu executare.

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cea mai mare proporţie o aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 de euro.

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea a constituit, conform procurorilor, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Carabulea a mai fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în 2012, pentru o jumătate de an, fiind liberat condiţionat înainte de expirarea duratei pedepsei de un an şi şase luni de închisoare primită pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. La vremea respectivă, o comisie constituită la nivelul Penitenciarului Aiud a aprobat propunerea ca Ilie Carabulea să poată fi liberat condiţionat, luându-se în calcul faptul că acesta a avut pe perioada detenţiei o bună purtare, nu a înregistrat abateri disciplinare şi a muncit în penitenciar, desfăşurând activităţi lucrative la biblioteca unităţii, de la distribuire de carte la inventariere fonduri de carte.

Comentarii

11 comentarii

ToTo

Acum 2 ani

Doamne Ajută, îti țin pumnii nea Ilie !!!!!
Raspunde

Nicolae Cimpeanu

Acum 2 ani

Doamne Ajuta !
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 2 ani

Acest individ trebuie sa faca puscarie PE VIATA! pentru tot ce a furat( FRAUDAT!) Din punctul meu de vedere trebuie sa putrezeasca in PUSCARIE!
Raspunde

echidistantul

Acum 2 ani

Ce revolutionar esti, mai Che! Aproape ca acela al carui nume l-ai imprumutat! mai usor, draga...
Raspunde

Coca din Draxini

Acum 2 ani

de data asta scapa - ca numai prostii face la Aiud !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicolae Cimpeanu

Acum 2 ani

CHE GUEVARA, punctul de vedere al domniei voastre coincide cu punctul de vedere al sutelor, miilor de oameni, angajati ai inginerului Ilie Carabulea si familiile acestora, care au avut un loc de munca si au castigat prin munca cinstita painea cea de toate zilele ?! Dati-mi voie sa ma indoiesc. Asa cum ma indoiesc ca sunt multi oameni care sa poata sa obtina rezultatele pe care inginerul Ilie Carabulea le-a avut. Chiar daca o sa va suparati pe mine, eu sunt unul dintre cei care-i doresc din toata inima domnului Ilie Carabulea sa revina cat mai repede la activitatea care l-a consacrat, spre binele grupului de firme pe care l-a creat si nu in ultimul rand, spre binele intregii comunitati, beneficiara serviciilor firmelor sale.
Raspunde

STANCA

Acum 2 ani

Campeanule ... poti s-o invarti cum vrei - Carabulea e terminat ! Sibiul merge mai bine fara el - hot din Cacova !
Raspunde

Ciprian

Acum 2 ani

Bietul om! Cat va patimi el in inchisoare ca nu-si poate "mangaia" angajatii cu niste injuraturi stilizate, asa cum doar el poate. Cum ii vor lipsi lui imputarile ridicole. Cum va suferi el ca nu poate da o spaga cinstita ca sa-i mai creasca vreuna din firme in mod "curat murdar". Cat va fi el de regretat de diferiti politicieni si functionari publici caora le-au scazut veniturile ilicite. Mi se rupe sufletul ca un asa inger de om sta la puscarie "ascuns" de statul paralel, Soros,binom si Mos Craciun.
Raspunde

unul

Acum 2 ani

stai linistit , iliuta-pokemon a ramas sa-l inlocuiasca si injura tot ce prinde, nu scapa nimic ! Aaaaa , scapa de firmele din holding, le termina pe toate, repede si definitiv !
Raspunde

Romanul

Acum 2 ani

Nicolae Campeanu= tu trebuie sa mergi la Spitalul de nebuni! s-au te-au spalat pe creieri popii astia cu mertzane... ai esti nebun de legat ? pai daca tu reprezinti miile de oamenii si familiile lor care au castigat de pe urma la hotzul asta incult, WOAI de soarta noastra ... noi romanii ne meritam soarta asta de amarati, de slugi ieftine...pai bai omule! inginerul pulei asta trebuie sa faca puscarie, sa-i intre mirosul ala de parnaie in piele si in system pana si copii lui sa-l deteste...as poate ia invatatura.. Maricutza,Nica & Company la fel! sa ajunga saraci...si cu miros de parnaie in system! tu iti dai seama ce vorbesti? numai de bine!
Raspunde

bondica abumeyangu

Acum 2 ani

stai acolo lepra rosie ce esti repede vrei si tu sa prinzi ciresele anul acesta tute-n rect de hot si [parazit infect
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus