Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Victor Rebengiuc împlinește astăzi 85 de ani

Victor Rebengiuc împlinește astăzi 85 de ani

Artistul român Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933, la București, iar astăzi împlinește 85 de ani. Actorul a trecut de mai multe ori și pe la Sibiu, de-a lungul carierei sale. 

În anul 2010, Rebengiuc ajungea la Sibiu, pentru a filma la producţia „Tatăl fantomă” în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureş în rol principal. Victor Rebengiuc a filmat acum opt ani în satul Topârcea de lângă Ocna Sibiului o scenă care aminteşte de cunoscuta lui performanţă din rolul lui Ilie Moromete, din filmul “Moromeţii” în regia lui Stere Gulea, din 1988.

Aceasta nu a fost singura dată când actorul a ajuns la Sibiu. În anul 2012, la FITS, artistul a urcat pe scena sibiană pentru spectacolul „Legenda marelui inchizitor”. Mai mult, acum doi ani, în cadrul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Rebengiuc a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății, ocazie cu care a și pus în scenă spectacolul „Marmură”, producție a Teatrului „L.S. Bulandra”, în care a jucat alături de Marian Râlea.

Cel mai cunoscut rol al lui Victor Rebengiuc a fost cel al lui Ilie Moromete din lungmetrajul „Moromeţii”, premiat la Cannes, în 1987.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 3 ani

LA MULȚI ANI, MAESTRE!
Raspunde

sibianul

Acum 3 ani

La multi ani cu sanatate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus