Vineri,
22.09.2023
Partial Noros
Acum
16°C

118 permise de conducere, reținute săptămâna trecută. Amenzi de 246.000 de lei

118 permise de conducere, reținute săptămâna trecută. Amenzi de 246.000 de lei

În perioada 05 – 11 februarie, polițiștii rutieri sibieni au desfășurat ample acțiuni de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente de circulație, ocazie cu care au fost constatate 26 de infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 118 permise de conducere și au fost aplicate aproximativ 1.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 246.000 de lei.

Acțiunile s-au desfășurat pe raza întregului județ, cele mai multe permise de conducere, 47, fiind reținute în urma depășirilor neregulamentare, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

20 de conducători auto au fost depistați conducând sub influența alcoolului, 19 nu au acordat prioritate pietonilor, 14 au încălcat regimul legal de viteză cu peste 50 km/h, 10 nu au acordat prioritate autovehiculelor, 4 nu au respectat culoarea roșu a semaforului, alți 4 șoferi alegându-se cu dreptul de a conduce suspendat pentru alte abateri.

Astfel, în data de 10 februarie, în jurul orei 03,00, în municipiul Mediaș, polițiștii au verificat un conducător auto în vârstă de 30 de ani, domiciliat în orașul Copșa Mică, aflat la volanul unui autoturism pe strada Stadionului. La testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În data de 10 februarie, în jurul orei 03,00, pe DN 14, în comuna Axente Sever, polițiștii rutieri au depistat un tânăr în vârstă de 16 ani, domiciliat în orașul Copșa Mică, aflat la volanul unui autoturism neînmatriculat. Totodată, asupra tânărului aflat la volan au fost depistate un pistol cu bile și un pistol cu gaz, arme supuse regimului autorizării și pentru care nu a putut prezenta permis de port armă. Cele două arme au fost confiscate, iar pe numele tânărului s-au întocmit un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

În data de 10 februarie, în jurul orei 04,00, în localitatea Ocna Sibiului, pe strada Mihai Viteazu, a fost depistat un alt conducător auto, localnic în vârstă de 52 de ani, aflat sub influența alcoolului. Rezultatul testării alcoolscopice a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind în prezent cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În data de 10 februarie, în jurul orei 12,00, pe raza localității Arpașu de Sus, polițiștii au depistat un minor în vârstă de 14 ani, care conducea un autoturism în centrul localității. În cauză a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

În data de 10 februarie, în jurul orei 22,00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Alba Iulia de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Neamț. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, iar autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată din cursul lunii august 2017. Șoferul s-a ales cu dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducerea unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

În data de 11 februarie, în jurul orei 01,45, în localitatea Orlat, polițiștii rutieri au depistat un localnic în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism pe strada Grănicerilor. La testarea alcoolscopică a șoferului, rezultatul a fost de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În data de 11 februarie, în jurul orei 05,30, pe raza localității Târnava, a fost oprit pentru control în trafic un localnic în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe strada Mihai Eminescu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, la testarea alcoolscopică a prezentat un rezultat de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celui aflat la volan s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

În data de 11 februarie, în jurul orei 08,00, în municipiul Sibiu, pe strada Abatorului, polițiștii au depistat un conducător auto care emana un puternic miros de alcool. Sibianul în vârstă de 31 de ani a refuzat testarea alcoolscopică, dar și recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care, pe numele său, a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În data de 11 februarie, în jurul orei 17,00, în localitatea Hosman, polițiștii au depistat în trafic un localnic în vârstă de 21 de ani care conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere. Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

În data de 11 februarie, în jurul orei 23,00, în localitatea Bruiu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în localitatea Porumbacu de Sus. Întrucât bărbatul nu deține permis de conducere, pe numele său s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. În momentul opririi, polițiștii au stabilit că bărbatul era însoțit de către proprietara autoturismului, o femeie în vârstă de 43 de ani, localnică, aceasta având cunoștință despre faptul că cel care a condus nu deține permis. Pe numele proprietarei autoturismului a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care știe că nu deține permis de conducere.

foto IGPR

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Luc

Acum 5 ani

Aceste "actiuni ample" ar trebui sa aiba loc ZILNIC , nu de 3 ori pe an !
Raspunde

un sas

Acum 5 ani

Ce ne dovedeste acest articol ...Majoritatea conducatorilor auto din RO nu respecta legislatia rutiera si legile din tara . Politia nu actioneaza si sanctioneaza destul de drastic abaterile pe drumurile patriei .Ma intreb de ce in strainatate soferii RO respecta cat de cat regulile de circulatie ...fie viteza s-au semnele...si in RO ...Ori amenzile sunt pürea mici ..ori politia nu sanctioneaza corect...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus