Joi,
01.12.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Ministrul Trif anunță o nouă Lege a Turismului: Avem un grup de lucru format din specialişti din piaţă

Ministrul Trif anunță o nouă Lege a Turismului: Avem un grup de lucru format din specialişti din piaţă

Ministrul sibian al Turismului, Bogdan Trif, anunță într-un interviu acordat revistei Capital că prioritatea numărul unu a mandatului său este noua lege a Turismului.

Pentru conceperea actului normativ deja s-ar lucra împreună cu specialiști în domeniu.

”Prioritate pe agenda mea este legea Turismului. În acest moment, avem un cadru legislativ extrem de stufos, sunt zeci de acte normative care tind să bulverseze mediul de afaceri din domeniu. Avem undeva la 75 de acte normative care reglementează domeniul. Îmi doresc să reducem numărul acestora. Fără predictibilitate şi măsuri clare, nici operatorii de turism nu se pot dezvolta sustenabil. În plus, lucrăm la o strategie naţională în turism. Avem un grup de lucru format din specialişti din piaţă, precum şi din alte ministere şi din Secretariatul General al Guvernului şi cei ai Băncii Mondiale. Investiţiile în proiecte de importanţă naţională au un loc bine definit în agenda ministerului din acest an. Vom atinge cele mai importante zone ale turismului de natură din ţara noastră, Delta Dunării, Marea Neagră şi zonele muntoase. Dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil - Munţii Făgăraş- 200 de zile cu zăpadă pe an,  dezvoltarea zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, sunt în capul listei. În plus, mizez pe centre de informare turistică în cele mai importante capitale ale lumii. Pe lângă cele opt care au existat şi pe care intenţionez să le redeschidem în cel mai scurt timp, îmi doresc să ajungem şi în alte colţuri ale lumii”, a declarat Bogdan Trif.

Citește interviul complet pe Capital.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

zzz

Acum 4 ani

specialisti in constipatie sau in stat pe scari la dna? sau cine stie...in dat comunicate tampitele?
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 4 ani

Tânărul necomunist vrea claritate și predictibilitate așa că schimbă legea! Nici măcar nu a învățat inde e baia la minister dar are deja o strategie în turism! Ăsta e mai prolific ca Felix Peniță de Aur!
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Inaintasii lui si el au rezolvat sa nu mai existe oferte romanesti in cataloagele marilor agentii de turism europene.Nu avem nevoie de turistii,e mai bine sa stea la ei acasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus