Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

De vineri, județul are un alt secretar: Rodica Țârlea

De vineri, județul are un alt secretar: Rodica Țârlea

Noul secretar al Consiliului Județean Sibiu este de mâine Rodica Țârlea, cea care ocupă acum funcția de șef serviciu Administrație publică locală și Coordonare Spitale din cadrul instituției. Aceasta va ocupa acest post ca și interimar, până la organizarea unui nou concurs de angajare. Anunțul a fost făcut de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV. ”Rămânem în perioada de interimat cu șef serviciu coordonare spitale, doamna Rodica Țârlea. Această modificare se va face începând de vineri, de când doamna Linde (n.r. Mihaella Cristina Linde, actualul secretar interimar) va intra în pensie. Va fi încă un interimat de care nu aveam nevoie”, a spus Daniela Cîmpean.

Pentru postul de secretar al județului s-a organizat un concurs, însă a fost suspendat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. ”Am arătat foarte clar că acest concurs a fost organizat de ANFP, nu de Consiliul Județean. Vom cere încă o dată organizarea concursului, pentru că altfel nu va putea fi ocupat postul de secretar. ANFP ne cere doi reprezentanți în comisia de concurs, doi de la ei și unul de la prefectură, conform procedurii. Aveam toate motivele să contestăm această decizie, însă asta însemna proces și încă un interimat pe care să-l duci și un an de zile și mai mult,  se bloca organizarea altui concurs. Chiar dacă nu suntem de acord cu suspendarea acestui concurs, am ales să acceptăm situația și să-l reluăm pentru a asigura cât mai rapid”, a anunțat Daniela Cîmpean.

https://youtu.be/kNB856NMqII

La o sesizare a consilierilor județeni PSD, concursul a fost suspendat de ANFP din cauza unui viciu de organizare. Aceștia au semnalat faptul că desemnarea în cadrul comisiei de concurs a Mihaella Cristina Linde, pe atunci consilier juridic în cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Sibiu, crează o situaţie de incompatibilitate, deoarece aceasta urma să fie subordonată ierarhic candidatului care va ocupa postul de secretar al judeţului. ”În condiţiile în care preşedintele Consiliului Judeţean Daniela Cîmpean a ignorant cu dispreţ legea, consilierii judeţeni ai PSD au depus o sesizare în acest sens către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Această instituţie a constatat imediat încălcarea legii şi a dispus suspendarea concursului”, au anunțat social-democrații.

Rodica Țârlea a fost subprefect de Sibiu în perioada 2006-2008, în timpul perioadei în care prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu. A fost înlocuită în funcție în octombrie 2008 de către Florin Orlățan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

contiu traian

Acum 6 ani

concursul a fost organizat ilegal, asa ca toate concursurile in care v-ati implicat in mod direct vezi spitalul judetean, dsp etc. in acest mandat ati dat curs necompetentei, coruptiei si batjocurii v-ati batut, pa propriu joc de oameni demni si onesti dumnezeu sa va aiba in grija
Raspunde

...

Acum 6 ani

mai bine nu punea pe nimeni secretar decat s-o puna pe aia...habar nu are de nimic, e buna doar de intrigi si barfe
Raspunde

Ptr Misoginul si speriatu de mai sus

Acum 6 ani

"Aia" ???? Da drept administrativ stie, domnule, daca tot o cunosti? Ca asta e important. Este imposibil sa nu barfesti in sibiu. La cat e de mic toata lumeaa stie ce faci si cat faci
Raspunde

mic verde si constipat

Acum 6 ani

daca supravietuieste cu intrigi si barfe inseamna ca nu-i sifon si n-are spate de la infractori ca altii
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

o sarit si rodicuta noastra in barca in barca bugetarilor pe banii sibienilor TOT INAINTE
Raspunde

Meritocratie

Acum 6 ani

Toate concursurile din consiliul județean se bazează pe interese de partid indiferent de culoarea politică. Un alt exemplu mioritic este Sef Serviciu Administrativ tot la Consiliul Județean Sibiu. Acest post a fost ocupat de cine...?! Tot de membru PNL.
Raspunde

Cineva

Acum 6 ani

Doamneeeee!!!! Altul nu a găsit? Decat incompetența aia de Târlea mai bine fără. E de o prostie rară. Am lucrat cu ea vreo 2 ani. E ...nulă. Și după ce că e proastă mai e și intriganta și o birfitoare.... offfff
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus