Duminică,
05.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Foto Video | O fetiță s-a născut în mașină, în drum spre Maternitate

Foto Video | O fetiță s-a născut în mașină, în drum spre Maternitate

O femeie din Sibiu a devenit mămică vineri noaptea, în propria mașină, în timp soțul ei se grăbea să ajungă cu ea la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

O fetiță perfect sănătoasă de 2,6 kg și 49 de centimetri s-a născut vineri seara în drum spre spital. Micuța și mămica ei sunt într-o stare foarte bună acum, dar au trecut printr-o sperietură ca în filme în momentul în care femeia și-a dat seama că nu mai are timp să ajungă la spital să nască. Întinsă pe bancheta din spate a mașinii, cu soțul ei la volan, Gabriela Aurora Căuneac a reușit singură să o aducă pe lume pe Lois, la ora 2:25.

„Eram programați pentru naștere peste două săptămâni, la începutul lunii martie, dar vineri, după ce am sărbătorit ziua de naștere a primului născut, seara pe la ora 22:00 au început contracțiile soției. Eu încă nu ajunsesem acasă, doar pe la ora 12 am ajuns. Ea spunea că o să nască deabia a doua zi, pentru că erau foarte rare contracțiile. A mai trecut puțin timp și contracțiile au devenit mai dese. Eu ațipisem lângă ea și ea la un moment dat sare din pat și spune <<Hai repede la spital>>. Nici nu știam cu ce să o îmbrac, cei mici s-au trezit și au început să plângă, iar până să coborâm scările s-a rupt apa. Am fugit la mașină, soția s-a urcat pe bancheta din spate și am pornit în grabă. Pe la jumătatea drumului, Gabriela a început să împingă și eram disperat că știam că va veni fetița. După nici câteva minute, dintr-o dată am auzit un plânset de copil”, povestește Narcis, tatăl fetiței
Ajunși în fața Maternității zece minute mai târziu, fericitul tată a parcat mașina unde a nimerit, pe trotuar în fața spitalului, și a mers degrabă cu proaspăta mămică și cu bebelușa în spital.
„Soția era cu fetița în brațe, am ajutat-o să se dea jos din mașină și să urce scările apoi am luat-o la fugă prin spital, să găsesc pe cineva să ne ajute. Asistentele au rămas șocate, dar au reacționat rapid, au luat-o pe fetiță și s-au ocupat de ea”, mai spune tatăl.
Medicii i-au tăiat cordonul ombilical micuței și i-au asigurat pe cei doi că fetița este sănătoasă.
„Copilul, o fetiță, are 2.6 kg și 49 cm. S-a născut în mașină la ora 2:25 și după zece minute au ajuns la spital unde i-au tăiat cordonul ombilical. Copilul este sănătos, atât fetița cât și mama sunt bine. Copilul e cu mama în salon și suge la sân. Femeia e la al patrulea copil și acesta este motivul pentru care a născut atât de ușor”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Tăticul nou născutei a postat pe Facebook chiar și câteva imagini cu fetița, cu soția și cu mașina în care s-a născut mogâldeața.

fetita nascuta in masina (4) fetita nascuta in masina (3) fetita nascuta in masina (2) fetita nascuta in masina (1)

Foto: facebook/ Narcis Cauneac

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

i

Acum 3 ani

wow. felicitari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus