Sâmbătă,
16.10.2021
Ploi Scurte
Acum
7°C

Sibience nominalizate la asistentul social al anului, la Gala Excelenţei în Asistenţa Socială

Sibience nominalizate la asistentul social al anului, la Gala Excelenţei în Asistenţa Socială

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială 2018 se va desfășura anul acesta pe 20 martie, la București, iar de la Sibiu, șapte instituții au fost nominalizate la categoria instituția anului. De asemenea, cinci sibience au fost nominalizate la premiul asistentul social al anului.

Aflată la cea de-a cincea ediție, gala urmărește punerea în valoare a profesiei de asistent social şi premierea progreselor realizate în cele de peste două decenii de la reconstruirea sistemului de asistență socială. Județul Sibiu participă și anul acesta la eveniment cu 33 nominalizări – asistenți sociali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ai autorităţilor locale, jurnaliști implicați în campanii sociale.

La categoria asistenul social al anului, de la Sibiu s-au nominalizat Eugenia Bica, Adelina Biriș, Claudia Nechita, Adriana Orlea și Ioana Plotuna, iar la premiul pentru asistentul social din domeniul protecției copilului este nominalizată Mariana Rusu. La categoria asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi, s-au nominalizat Adelina Biriș, Dana Karacsony, Raluca Munteanu, Anca Povoroznic, Claudia Nechita și Ancuța Fantana. Pe domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost este Cristina Surdu, pe domeniul persoanelor vârstnice și îngrijirii la domiciliu sunt Eugenia Bica, Ioana Popsor și Teodora Sădean, pe combaterea discriminării/minorității este Larisa Bratu, iar pe domeniul asistenței sociale comunitare s-au nominalizat Bogarka-Zsuzsana Ogean, Dana Sîrghie și Maria Vandor.

Premiul pentru jurnalism ar putea fi câștigat de Cosmin Chelcea, Ada Gheorghe sau Minodora Lupu.

În ceea ce privește cele mai bune instituții din 2017, din Sibiu au fost selectate Asociația ALEG, Asociația RUT, Crucea Roșie, subfiliala Mediaș, Crucea Roșie, filiala Sibiu, Direcția Generală de Asistență Sociață și Protecția Copilului Sibiu și Fundația Un copil, o speranță Sibiu.

De asemenea, un premiu va fi acordat pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale, iar de la Sibiu a fost nominalizată Codruța Codau.

În perioada 19 – 26 februarie, cei nominalizați pot fi votați online pe site-ul dedicat Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.

Evenimentul va avea loc pe 20 martie, la Ateneul Român din București.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus