Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Zona de blocuri din cartierul Turnișor intră în reparații capitale

Zona de blocuri din cartierul Turnișor intră în reparații capitale

Zona de blocuri din cartierul Turnișor intră în reparații capitale, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu printr-un comunicat de presă. Proiectul vizează două zone însumând 25.000 metri pătrați ca suprafață, și anume zona Aleea Pajiștei – str. Iasomiei, cuprinsă între străzile Șos. Alba Iulia, str. Calea Turnișorului și str. Agricultorilor și zona de blocuri de pe Șos. Alba Iulia, cuprinsă între str. Grâului și str. E.A. Bielz.

În cadrul proiectul se va reabilita suprafața carosabilă și trotuarele. Este de asemenea inclusă reamenajarea a 500 de locuri de parcare, o parte cu dale înierbate, iar cealaltă parte cu asfalt. Se va lucra și la rețelele de utilități, se va moderniza rețeaua de apă pe o lungime de 1300 de metri și se va introduce în subteran tubulatura pentru cablajul metropolitan pe o lungime de 2300 de metri liniari. Iluminatul public va fi modernizat prin coborârea cablurilor în tubulatura subterană și instalarea a 130 de stâlpi de iluminat noi.

"În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu asocierea SC Construcții SA SIBIU & SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu, la o valoare de 6 milioane de lei. Acesta presupune realizarea în primă fază a proiectului tehnic, firma având termen 45 de zile să predea această documentație. Apoi va avea la dispoziție 6 luni să realizeze lucrările propriu-zise", se arată în comunicatul de presă amintit.

“Anul trecut am modernizat cartierul Dioda și zone din Hipodrom II, Valea Aurie și Reșița II. Continuăm și anul acesta proiectul de reabilitare a zonelor de blocuri: am semnat contractul pentru cartierul Turnișor și ne pregătim să demarăm procedura de achiziție pentru o zonă din cartierul Hipodrom I”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Comentarii

3 comentarii

suna bine, dar ...

Acum 3 ani

daca tot rascoliti tot, era o chestie completa daca faceati si containerele alea de gunoi subterane, asa cum foarte bine face primaria Medias.
Raspunde

Ham

Acum 3 ani

Perfect, dar luati va rog si masuri pentru ca patrupedele de apartament sa nu isi mai lase nevoile pe aceste alei dintre blocuri; este un adevarat slalom zilnic pentru cei care locuiesc in zona, chiar nu vor proprietarii acestor patrupede sa curete in urma lor? Poate se sesizeaza cineva totusi.
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Poate dezafectat și garajele cu aspect fff foarte urat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus