Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Peste 50 de spectacole și workshop-uri la Teatrul Gong, în luna martie

Peste 50 de spectacole și workshop-uri la Teatrul Gong, în luna martie

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” prezintă în luna martie 53 de spectacole și ateliere de creație pentru copii și adolescenți, un record la Sibiu în ceea ce privește agenda de evenimente a lunii.

Agenda lunii martie se deschide cu una dintre cele mai de succes producții ale Teatrului Gong din Sibiu, spectacolul Harap Alb. Distins cu premiile pentru regie și reteatralizarea unui text clasic (Festivalul Internațional „ImPuls” de la București, 2015) și premiul pentru scenografie (Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați, 2017), spectacolul în regia lui Gavriil Pinte vizualizează povestea așa cum a fost scrisă de Ion Creangă, iar personajele sunt create din hârtie și lemn, schimbările de decor și costume făcându-se la vedere, sub ochii copiilor. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 3 martie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 4 martie, de la ora 11:00.

Adolescenții și părinții acestora sunt invitați miercuri, 7 martie, și vineri, 9 martie, de la ora 18:00 să descopere „Wanda”, cel mai nou spectacol al Teatrului Gong. Pornind de la romanul „O sută de rochii” de Eleanor Estes, Mihaela Michailov și Radu Apostol au creat un scenariu captivant, care surprinde o poveste impresionantă despre sărăcie, xenofobie și marginalizare din perspectiva unor copii. În centrul acestei povești se află Wanda Petronski, o fetiță de origine poloneză, care e ridiculizată de colegii ei pentru că poartă în fiecare zi aceeași rochie albastră. Montarea lui Radu Apostol explorează puterea cuvintelor și atitudinilor, punând sub lupă resorturile ce stau la baza unor reacții colective. Spectacolul va mai avea, de asemenea, trei reprezentații în matineu, pentru grupuri organizate exclusiv cu elevi și profesori.

Cei mai simpatici purceluși din toate timpurile - Ginger, Edgar, Bruno și Candid -  revin pe scena teatrului pentru copii cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri și care cântărește 90 de kilograme. „Povestea celor trei purceluși… care sunt patru” îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpușilor și jocul actorilor la vedere. Construit cu mult umor, spectacolul de la Sibiu se distinge prin ritmul muzical și vesel ce îi va captiva atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 10 martie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 11 martie, de la ora 11:00, precum și în matineu (3 reprezentații) în circuit închis, special pentru grădinițe.

Actorii sibieni revin pe scenă sâmbătă, 17 martie, de la ora 18:00 și duminică, 18 martie, de la ora 11:00, cu spectacolul „Scamatorii”, o adaptare după „Ocolul infinitului mic pornind de la nimic“ de Marin Sorescu. În acest spectacol, cei mici vor descoperi bucuria teatrului de animație printr-o serie de momente muzicale și comice ce au loc atât pe scenă, cât și în sală, printre spectatori. Spectacolul va avea, de asemenea, două reprezentații organizate în matineu, exclusiv pentru școli, vineri, 16 martie de la orele 10:00 și 12:00.

Spectacolul în limba germană al acestei luni este „Kinderzimmerzauberei”. Spectacolul regizat de Leta Popescu își propune o lume magică, ce tratează cu umor și luciditate puterea încrederii în sine și aduce în prim plan o poveste despre dorințe împlinite și neîmplinite, prejudecăți spulberate și despre faptul că e ok să fim diferiți. „Kinderzimmerzauberei” va fi prezentat joi, 29 martie, de la ora 18:30, dar și în patru reprezentații cu circuit închis pentru grupuri organizate în școli.

„Puiul de lebădă” este o adaptare după textul lui Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de o rață. Spectacolul cu păpuși și obiecte animate va încheia programul acestei luni cu două reprezentații programate sâmbătă, 31 martie, de la orele 11:00 și 18:00.

Două zile de sărbătoare, cu spectacole speciale

Ziua Internațională a Teatrului de Animație va fi marcată miercuri, 21 martie, de la ora 18:00, printr-o reprezentație gratuită cu „Greierele aproape faimos”, un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine într-o montare antrenantă în care copiii vor fi încurajați să cânte alături de personajele de pe scenă. Spectacolul va mai fi prezentat, de asemenea, publicului larg sâmbătă, 24 martie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 25 martie, de la ora 11:00, precum și în trei reprezentații cu circuit închis.

Ziua Mondială a Teatrului va fi marcată în acest an, la Teatrul „Gong”, prin prezentarea în premieră a spectacolului „Văzând Glasuri” după texte de Ted Hughes, Lavinia Braniște și un concept de Nicoleta Lefter. Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră luni, 26 martie, de la ora 18:00 și în premieră, marți, 27 martie, de la ora 18:00, dar și în trei reprezentații speciale, organizate exclusiv cu grupuri de elevi și profesori.

Workshop-uri coordonate de Aurelia Călinescu, Diana Ribana, Claudia Benchea și Sandi Rusu

Luna martie continuă, de asemenea, seria workshop-urilor prin 11 module coordonate de Aurelia Călinescu (Atelierul de MEȘTERilit), Diana Ribana (Atelierul de creat povești), Claudiei Benchea (Atelierul de Creație) și Sandi Rusu (Atelierul în limba germană). Atelierele de creație de la Gong își propun să dezvolte un model de activități interactive inedite, pline de energie, în care cei mici descoperă tehnici de lucru manual pentru a crea scenete cu ajutorul unor obiecte, măști sau figurine create în cadrul modulelor de creație.

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4. Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

Caravana Teatrului „Gong” poposește luna aceasta în Grădinițele nr. 18 (5 martie, de la orele 09:00 și 09.45), nr. 15 (8 martie, de la ora 09:00) și nr. 2 (13 martie, de la orele 09:00 și 10:15) pentru a prezenta spectacolul „Ga-Ga-Ga și alții ca el” după un concept de Raluca Răduca.

Intrarea publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta între orele 10:00 - 18:00, duminica între orele 10:00 - 14:00 sau online prin teatrulgong.ro și entertix.ro. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

alexa

Acum 5 ani

Bravo Tibu !, jos palaria! sincer!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus