Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Proiectele maratonului. (3) Renovarea noului sediu al Palatului Copiilor

Proiectele maratonului. (3) Renovarea noului sediu al Palatului Copiilor

Palatul Copiilor se pregătește de mutare, însă înainte de acest pas, clădirea în care urmează să se mute trebuie renovată. Pentru ca acest lucru să fie posibil, reprezentanții instituției care oferă cursuri gratuite tinerilor încă din 1953 au decis să se înscrie la Maratonul Sibiului cu un proiect ambițios – vor să strângă 150.000 de lei cu care să repare instalațiile sanitare și instalația electrică din viitoarea clădire.

În urmă cu doi ani, mutarea sediului Palatului Copiilor a devenit iminentă prin retrocedarea clădirii actuale proprietarilor de drept, iar Consiliul Local Sibiu a oferit un spațiu care necesită reparații și reabilitări, situat pe strada Henri Coandă nr. 51. După evaluarea spațiului, s-a constatat că este nevoie de o reabilitare generală a clădirii înainte ca aceasta să poată fi dată spre folosință copiilor și elevilor din Sibiu și din localitățile învecinate. Prin urmare, reprezentanții instituției au pornit în căutarea unor soluții care să le aducă banii necesari pentru renovarea imobilului.

„Intrăm în Maratonul Sibiului cu target-ul de 150.000 de lei cu care vrem să ne apucăm să reabilităm clădirea în care trebuie să ne mutăm. Cu acești bani sperăm să facem instalațiile sanitare și instalația electrică. La momentul actual merg acum în jur de 2.300 de copii”, spune Daniel Vecsei, directorul Palatului Copiilor.
internat liceu henri coanda

Munca nu se va opri însă aici. După renovările pe care și le-au propus pentru perioada imediat următoare, reprezentanții instituției vor continua cu modernizările, în așa fel încât copiii să aibă parte de cele mai bune condiții.

„Este extraordinar de important pentru noi și pentru comunitate ca această instituție să nu dispară. Sunt sute de copii care beneficiază de cursuri gratuite ceea ce oferă tuturor șansa egală de a se dezvolta și in alte domenii sau de a le aprofunda pe cele din școală. Momentan, toata atenția noastră este îndreptată spre renovarea noului sediu și asta e posibil doar cu implicare din partea noastră și a oamenilor din comunitate. Cu toate astea, în paralel și pe viitor vom căuta să avem din ce în ce mai multe proiecte de dezvoltare pe fiecare domeniu de activitate”, spun reprezentanții Palatului Copiilor.
Oferta educațională a Palatului Copiilor Sibiu acoperă o gamă variată de activități extrașcolare prin care se aprofundează și se diversifică cunoștințe, se formează, se dezvoltă și se exersează competențe potrivit vocației și opțiunii copiilor și se valorifică timpul liber al copiilor din județul Sibiu, prin implicarea lor în proiecte educative.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 24. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

o sibianca

Acum 4 ani

Este pacat ca au scos copii din aceste cladiri care au apartinut cultului evanghelic de pe Constitutiei si cel ortodocs de pe Victoriei. Ce vina au acesti copii sa fe dusi in aceea zona unde este mult trafic o fabrica mare COMPA este la marginea Sibiului. Ore acesti preoti care apartin acestor culte nu au dregostre pentru copii, pentru ai forma in viata,sa isi desfasoare linistit activitatile in aceste cladiri sau este numai interesul cladirilor lor. Rusine. As vrea sa vad opinia enoriasilor care sunt ortodocsi si evanghelici.
Raspunde

beah

Acum 4 ani

sariti cu banu` sa aiba si aplaudacii de partid salar`! Jenantii, nu fac altceva decat sa stranga date ale copiilor si iau salarii cat profesorul de fizica de la Lazar.
Raspunde

sb

Acum 4 ani

mergeti si numarati copiii in loc de 2300, vor fi 2,3
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus