Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Primul deces din cauza gripei, la Sibiu

Primul deces din cauza gripei, la Sibiu

O sibiancă a murit la finalul lunii februarie, din cauza virusului gripal de tip B. Femeia, în vârstă de 50 de ani, nu fusese vaccinată, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

„Rezultatele probelor recoltate au venit astăzi de la Institutul Matei Balș. Pacienta, în vârstă de 50 de ani, era cunoscută cu multiple boli cronice. Decesul a survenit în urma unei complicații cardiace concomitent cu afectare pulmonară. A fost confirmată prezența cu virusului gripal B. Pacienta venea din mediul rural”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.
Femeia a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, pe 28 februarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Andu

Acum 6 ani

La fel ca in stirea prezentata aici, mereu aud la stirile Radio Romania actualitati ca a mai murit cineva NEVACCINAT. Toata presa parsiva vrea sa ne inoculeze ideea ca doar vaccinul ne mai salveaza. Mai mult am auzit ca la stiri dupa ce zic ca e nevaccinata persoana care a decedat ni se spune ca majoritatea celor decedeati au fost nevaccinati. Ce inseamna MAJORITATEA si nu spuneti concret care este statistica. Si daca admiteti (n-ati vrea, dar n-aveti incotro, spuneti asa in treacat) ca se moare chiar daca faci vaccinul, de ce tineti neaparat sa-l facem? Ce nu spuneti si este extrem de grav e ca vaccinul este adus din lumea larga, cel mai ieftin ca de, statul roman e sarac, si de calitate.. las pe fiecare sa concluzioneze, cu virus gripal diferit de cel care circula in tara noastra. Cu alte cuvinte ne-am vaccina cam degeaba, ba chiar pe langa anticorpii nefolositori ne introducem in corp multe alte substante straine omului. Da cum zicea si presedinta FMI, Christine Lagarde la ultima ei vizita la Mugur Isarescu ca pensionarii sunt cam costisitori, traiesc prea mult si platim atatea pensii..... Daca-l mai asculti si pe Bill Gates prin conferintele sale ca suntem prea multi, iti cam faci o idee.
Raspunde

Ionu Muntilor

Acum 6 ani

Să mulțumim celor care guvernează!Pesede, ciuma rosie!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 6 ani

Sunteți nebuni ! Vaccinul trivalent este PERFECT ( nu are grade de comparație - e eficient ) producatorul e occidental , tulpinile sunt exact cele care circulă iar prețul a fost modic : 22 de lei in farmacii ! Cârcotașilor le doresc o GRIPĂ ! O vor tine minte ( riscul decesului e totuși infim , chiar dacă ai multe comorbidități dacă primul medic se prinde îți da TAMIFLU ( tot occidental , tutu-i !) și scapi dar la toamna te vacinezi !
Raspunde

Andu

Acum 6 ani

Tu te-ai vaccinat antigripal?
Raspunde

Andu

Acum 6 ani

Acuma aproape orice adult care moare in spital, gata, e gripa. Sunt oameni cu afectiuni multiple, stim care e situatia in spitalele romanesti, cum e cu infectiile intra-spitalicesti, cum e cu lipsa aparaturii si calitatea actului medical... La fel a fost pana de curand si cu orice copil care murea in spital si nu gaseau vreo explicatie logica a decesului, a fost rujeola! Am citit marturii ale parintilor care spun ca era imposibil sa fie rujeola si totusi mai marii din Ministerul sanatatii ii dau inainte cu epidemia de rujeola. Ba chiar contorizeaza doi ani ca sa para mai multe cazuri, e o boala a copilariei, e normal sa o faca copii, asa se intareste sistemul imunitar, cand sa o faci, cand esti adult? Va avea implicatii mult mai grave sau ce? Stam numai in cabinete la vaccinare o viata intreaga? Da, stiu, asta vor companiile producatoare de vaccin si coruptii din sistem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus