Luni,
06.12.2021
Partial Noros
Acum
6°C

1,5 milioane de puieți vor fi plantați în Sibiu

1,5 milioane de puieți vor fi plantați în Sibiu

Într-o lună, Direcția Silvică Sibiu va planta 1,5 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele proprii, în cadrul campaniei ”Luna plantării arborilor”. Plantarea ce se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie va cuprinde împădurirea în fondul forestier a 280 hectare, iar pe alte 58 hectare se vor face completări.

Cele mai importante specii folosite în această campanie sunt molid (709 mii de puieți), frasin, paltin și cireș (120 de mii), salcâm (50 de mii), larice (46 de mii) și brad (18 mii).

Costurile pentru acțiunile de împădurire se ridică n acest an la două milioane de lei.

Direcția Silvica Sibiu administrează 119.296 hectare, din care 60.972 hectare reprezintă fond forestier proprietate publica a statului, 42.960 hectare fond forestier proprietate publica a unităților administrativ teritoriale, 3.331 hectare fond forestier proprietate privată a unităților administrativ teritoriale provenit din pășunile împădurite cu consistență peste 0,4 și 12.033 hectare fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice și juridice. Administrarea se face prin opt ocoale silvice. Diferența de suprafață de fond forestier sibian, este gospodărită de nouă ocoale silvice de regim. La nivelul județului Sibiu procentul de împădurire este de 36,6% fiind superior procentului de împădurire pe țară (27,3%).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Eugen

Acum 3 ani

Foto: plantare organizata de Asociatia Cu Verdele-n SUS
Raspunde

Andrei S

Acum 3 ani

Nu e foto de la actiunile organizate de noi, ca la noi s-au plantat doar foioase. Foarte bine ca planteaza, conform legii suprafetele exploatate trebuie reimpadurite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus