Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Amenzi pentru mașinile parcate în prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu

Amenzi pentru mașinile parcate în prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu

Una din primele misiuni ale Poliției Locale Șelimbăr va fi aceea de a da amenzi celor care parchează neregulamentar în zona cuprinsă între magazinul Lidl și cartierul Avantgarden din prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu, a anunțat primarul Șelimbărului, Marius Grecu într-o emisiune Turnul Sfatului TV. ”Zona care ne frământă este zona Mihai Viteazu, asta în primul rând,  acel tronson de la Lidl până la ansablul Avantgarden și chiar până la Troiță. Sunt foarte multe mașini parcate, au fost și câteva accidente și vrem să reglementăm puțin acea zonă. Vor da amenzi. Până atunci, suntem acum în elaborarea unui plan de circulație, sperăm să primim avizele pe semnele de circulație”, a anunțat primarul Șelimbărului, Marius Grecu, în emisiunea TSTV.

Primarul susține că se vor amenaja în această zonă locuri de parcare pentru riverani, amenzile urmând a fi acordate acelor șoferi care vor continua să parcheze în spații neamenajate.

În plus, pe acest drum se vor instala și regularizatoare de viteză, pentru a scădea viteza cu care se circulă acum în zonă. ”Vor fi regularizatoare de viteză construite în asfalt, așa cum sunt cele de pe strada Doamna Stanca” a spus Marius Grecu.

Legat de posibilitatea ca pe teritoriul comunei Șelimbăr să se ridice mașinile parcate ilegal, primarul susține că cel puțin deocamdată nu se pune problema.

Mai multe detalii despre când vor fi gata cele trei legături noi cu Sibiul, despre problemele care le cauzează construcția autostrăzii Sibiu – Boița, despre cine este cu adevărat proprietar peste lacurile Șopa, despre drumul nou care va face legătura dintre cartierul Arhitecților și DN 1 și despre ideea ca Șelimbărul să devină oraș, puteți vedea aici:

https://youtu.be/2CgAg9dTppM

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Bacovia

Acum 4 ani

Când aprobi construcția unui bloc de 17 etaje cu o medie de 8 apartamente pe etaj, ar trebui să te așteți ca un etaj să genereze minim 5-6 mașini în zona... ori, când acel bloc are prevăzute doar vreo 20-30 de locuri de parcare, ce faci cu restul de 40-50 de mașini? Ba mai mult, mai aprobi și construcția a altor două noi corupuri de clădire pe același nr de locuri de parcare prevăzut pentru cea inițială și poftim încă 80-100 de mașini pe care nu ai unde să le parchezi. Aceași situație o putem întâlni în cartierul Militari din București, unde sunt extrem de populare blocurile noi de tip turn (10-15 etaje), dar care oferă doar un 20-25% din locurile de parcare din media de 1 loc/apartament... diferența este însă că acela este un cartier bucureștean de 300.000 de locuitori permanenți, iar Șelimbărul un sat de vile de 10-12.000 de locuitori din a cărui suprafață 3/4 era câmp gol și nu are vreo scuză să genereze asemenea situații.
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 4 ani

Foarte corect, dar cu o observatie - si cand cumperi un "apartament in un bloc de 17 etaje cu o medie de 8 apartamente pe etaj, ar trebui să te așteți ca un etaj să genereze minim 5-6 mașini în zona… ori, când acel bloc are prevăzute doar vreo 20-30 de locuri de parcare, ce faci cu restul de 40-50 de mașini? Ba mai mult, mai aprobi și construcția a altor două noi corupuri de clădire pe același nr de locuri de parcare prevăzut pentru cea inițială și poftim încă 80-100 de mașini pe care nu ai unde să le parchezi." TREBUIE sa te gandesti unde vei parca!!! Daca nu te-ai gandit si statul nu te-a protejat, tu vei plati. Ce sa faca acum statul? Sa dea blocul jos si sa lase atatia oameni pe drumuri? Este teren de vanzare langa. Puneti mana de la mana si cumparati-va teren si faceti-va parcare. Ca ma gandesc ca nu vreti sa va faca primaria parcare pe cheltuiala ei (adica pe banii nostri). Subsemnatul de exemplu am loc de parcare sub bloc pentru care am dat bani. Pai de ce sa platesc eu locul de parcare al altuia cand pentru al meu am platit eu. Si daca nu se respecta regulile de parcare cei care parcheaza gresit trebuie sanctionati. De ce sa trebuiasca sa suport eu mizeria de imagine a acestui cartier construit in 2016 care arata odios pentru ca proprietarii apartamentelor nu s-au gandit cand au cumparat unde parcheaza?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asociatia Avangarden 2000

Acum 4 ani

Sprijinim initiativa politiei locale Selimbar pentru a decongestiona zona si a indeparta masinile parcate ilegal pe domeniul public. Noi, proprietarii blocurilor vecine suntem vadit deranjati, dupa ce am platit averi pe apartamentele noastre, ca pe locurile noastre de parcare parcheaza altii. Solicitam efectuarea dreptatii pentru drepturile pe care le avem in orasul nostru unde platim sute de milioane de euro impozite!
Raspunde

ihujjhg

Acum 4 ani

niste nesimtiti! faptul ca masinile sunt parcate pe drum e o consecinta a actiunilor lor, a lipsei locurilor de parcare. bine ca aproba constructia de blocuri inghesuite, fara insa a avea locurile de parcare conform normativelor si legislatiei. jenanti rau de tot! acum vor sa mai construiasca si alte blocuri in spatele magazinului lidl, ca nu era inghesuiala destul de mare! inloc sa faca locuri de joaca, spatii verzi sau macar parcari ei aproba constructia de alte si alte blocui unul in altul, iar apoi vin cu amenzi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionutz Vl

Acum 4 ani

Chiar nu anteleg ce ave-ti voi sibieni mandrii cu noi?!?sti-ti foarte bine ca acolo ne-am mutat multii dintre cei veniti la sibiu si decat ne deranja-ti cu tot felul de aberati de-astea,pai unde a-ti vrea sa ami urc masina an bloc?!! sa sti-ti ca nu numai olteni au doua masini m-ai sunt si vecini sibieni cu 3 dar pe ei nu ai deranjeaza nimeni, poate plecam de aici si va lasam an foame oieri-lor!
Raspunde

Sibiul fara Ionutz VL!

Acum 4 ani

Ionutz VL, esti o mizerie la adresa orasului nostru! Se impune sa te cari la tine in saracie si jegul de unde vi. Aivi la Sibiu, suntem o societate elitista bazata pe cele mai pure valori si gene! E evident ca specimene ca tine, din Oltenia, nu au ce cauta in orasul nostru, cu oameni care muncesc, au valori, principii si multi bani! Du-te la tine peste munti si iti vom fi recunoscatori!
Raspunde

danny

Acum 4 ani

Mai învață românește! Acolo pe la VL nu se merge la școală? Sau ești făcut după chipul și asemănarea celor din fruntea țării!
Raspunde

laura

Acum 4 ani

eu as parca in curte la Maricuta...ca pe vreama lui s-au dat aprobari ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian mandru cu pedigree

Acum 4 ani

Cine nu are bani sa-si permita case mari si frumoase sa plece din Sibiu!!!! Aici trebuie sa ramana doar cei care o ducem BINE!!!
Raspunde

Vivi dragan

Acum 4 ani

Curios o primarie de comună respectă legea privind montarea de indicatoare rutiere cerând avizele necesare de la Politia Rutieră în tîmp ce Primaria din Sibiu a montat majoritatea indicatoarelor rutiere fără avizele necesare. Felicitări personalului din Primaria Selimbar.
Raspunde

ToTo

Acum 4 ani

Ce-ar fi ca Sibiul sa blocheze prelungirea Mihai Viteazu si sa restrictioneze accesul la mall ? Ce-ar face marele primar Grecu, s-ar nmai lafaii in bani ? Au dat autorizatii pentru sute de apartamente fara sa gandeasca ca oamenii mai au si masini, chiar daca sunteti de la țara, trebua sa va ganditi ca la bloc nu se muta oameni care calaresc magari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

DJ-99-MAF

Acum 4 ani

Sibienilor le e ciuda ca avem bani, cumparam apartamente si case si avem masini multe si scumpe. Pai nenica, munciti si voi, fratioare, nu mai stati cu mana intinsa!
Raspunde

sorinel p

Acum 4 ani

taci dracu cu selimbarul tau ..ca tot din P-ta Cibin cumperi zarzavaturi ...iar daca aveai bani, aveai alta preocupare..nu sa stai pe net sa o freci la rece..
Raspunde

fecioara

Acum 4 ani

parcati in parcarea lidl,aruncati gunoiul pe geam,pampersi dati-le drumul in wc,taiati firele de la interfon,scrijeliti usa liftului,tocmai sa nascut bastilia 2.
Raspunde

Pop

Acum 4 ani

Cei care parcheaza in prelungirea delimitarii dintre sensuri , ar trebui amendati imediat (conform legilor in vigoare ) nu sa se astepte construirea unei parcari .
Raspunde

Relu

Acum 4 ani

Se dau autorizatii si certificate de urbanism (1000 anul trecut) asa spunea pe banda rulanta. Cum oare este posibil cu 25 de angajati dintre care un singur arhitect sau doi. Nu au timpul necesar asta inseamna vreo 3 pe zi. Probabil nu sunt verificate pentru ca probanil sunt facute chiar de ei prin diverse firme. Se vede bunastarea, ca au crescut salariile ca si masinile din parcare. Poate reusiti sa reparati site-ul cu sectiunea de declaratii de avere daca tot sunt publice sa ne minunam si noi un pic.
Raspunde

Liviu

Acum 4 ani

Faza cu parcarile nu se va rezolva niciodata in zona blocului mihai viteazu....asa ca restul sunt povesti.....amenzi ....amenzi....amenzi.....and so on !
Raspunde

Un selimbarean

Acum 4 ani

Aruncati cu noroi intruna. Daca se face, de ce se face, daca nu se face, de ce nu se face. Cati din voi stiu ca la acel bloc de langa Lidl exista o parcare la suprafata de aproximativ 50 locuri si doua parcari subterane de aproximativ 100 locuri fiecare, deci in total aproximativ 250 locuri de parcare. Problema cea mare este ca, daca vrei sa beneficiezi de loc de parcare trebuie sa platesti in jur de 2000 euro. Nu este vina noastra si a primariei ca ati cumparat un apartament ffff ieftin fara loc de parcare inclus in pret (a se citi CVC).
Raspunde

gjf

Acum 4 ani

pentru construcţii de locuinţe colective sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun: * se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată de maxim 100 mp; * se vor asigura minim 2(două) locuri de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată mai mare de 100 mp. * este necesară suplimentarea cu minim 20% a totalului de locuri de parcare/garare stabilite, pentru vizitatori.
Raspunde

Ionel Feketefasz

Acum 4 ani

Combinatia dintre ciobanii Sibiului si oltenii migratori a creat cea mai jegoasa subspecie umana!
Raspunde

ToTo

Acum 4 ani

5
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus