Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Sunteți nebuni? E bine!

Salariile au crescut, n-ai cum să mă contrazici. Chiar dacă au scăzut acum 50 de lei, per ansamblu au crescut. Față de anul trecut, zic. În piață, legumele au rămas la același preț ca acum cinci ani, nu știu unde zic ăștia că e inflație. Uită-te la cartofi. Aproape că ți-i dă omul gratis, numai să scape de el. La roșii, la fel. Aaaa, că nu mai au ele niciun gust, asta nu-i problema lui Dragnea sau a PSD-ului în ansamblu. Spune-mi orice: ceapă, ridichi, oțet, lămâi, scoverzi. Ți se pare că prețurile au luat-o razna și nu ți le permiți? Cred că pensionarii sunt acum în al nouălea. Nu atât de apropiați de Sfântul Pavel, ci de fericire Păi pensie d-asta n-au avut nici pe vremea lui Ceaușescu.

Sunt locuri de muncă pentru toți proștii. Serios, acum poți să fii cât de prost, că tot te angajează cineva. Și-ți aruncă o mie de lei și-ți face și carte de muncă. Te face om, cât nu te-a făcut mă-ta. Păi cum era cu vagabondajul pe vremea comuniștilor, acum îs capitaliștii și cum te văd puțin mai liber pe la 12 prin oraș, cum te-au luat cu fluturașul. Hai c-avem transport gratuit, bonuri de masă, un prânz cald, bașca și prime de noapte. Numai dacă nu vrei, nu muncești.

Acum tot săracul are telefon mobil cu abonament full, are televizor color acasă, are cablu, are aspirator, fer de călcat, casetofon, calculator să-l dea la copil să se joace, are și-o coajă de mașină să-și facă nevoile cu ea. Păi acum 10-15 ani numai cine era șmecher avea mașină. Acum numai hipsterii mai merg pe jos, de s-a întors lumea cu curu-n jos.

Că nu e libertate. Bă, sunteți nebuni? Voi știți ce-i aia lipsă de libertate? Să mergi pe stradă și să te ia sectoristul la întrebări. Că cine-i mă-ta? Cine-i tac-tu? De ce-a fost la Canal? Cum îți permiți să mergi la facultate? Cine te-a lăsat cu părul lung? Aia era atmosferă, bă!

Ce mă dacă a furat Dragnea? Să mori tu că tu n-ai furat niciodată? Să mori tu că dacă erai în locul lui, nu-ți făceai stațiune în Cupa Cabana? Băăă! Toți fură! Numai că la unii le vine vremea, la alții încă nu. Ce mă iei mă cu Europa? Ce dacă ne vede? Băăă, să ia lecții băăă! Să vină cu un carnețel și să scrie ca la dictare. Ca la DNA. Să vadă că și la noi se fura, ca la ei. Că și ei au avut premieri în pușcărie și acum câștigă iar alegerile. Cum să comenteze Italia de România?

Toată lumea strigă că nu-s autostrăzi. Și ce? Ne-am boierit acum, peste noapte, și avem fantezii? Nu le avem pentru că le-am dat la americani bani, premiu că n-au terminat Autostrada Transilvania. Și la Italieni le-am dat bani, ca s-o luăm acum la vale cu tot cu drumul. De ce la toate licitațiile trebuie să câștige străinii? Ce, noi nu știm să facem drumuri? Uită-te la Transfăgărășan, că vin toți străinii să se selfeze pe el.

...

2.721 de caractere, cu tot cu spațiu, de lucruri pe care le auziți extrem de des. Poate zilnic. În fiecare frază există o doză de adevăr, însă lipsa educației face ca acel 10% să devină 100%. Mulți dintre noi se raportează la trecut, atunci când vorbesc despre prezent sau chiar despre viitor. E trecutul bătucit de ei și strămoșii lor, un trecut în care cel care a avut o felie de pâine în plus, nu mai mult, a fost eroul familiei. Dar unul ponegrit în timp, pentru că ”s-a ajuns”.

Atunci când majoritatea dintre noi ne vom lua niște repere corecte, vom fi cu toții mai liniștiți. Liniștiți nu în prostie, ci în siguranța că trăim în societatea corectă.

Până atunci... educație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oprea

Acum 6 ani

Nu este in regula sa spuneti ca toti romanii ar fi hoti daca ar avea posibilitate sa fure. Nu este in regula nici sa incitati la furt. In acest articol eu personal nu vad nimic in regula: este adevarat ca nu mai stam seara la lampa cu petrol dar nu mai suntem nici in evul mediu! A ti uitat sa precizati despre numarul mare de copii din Romania care traiesc in saracie extrema. S ar putea sa fie un articol de bascalie si eu nu m am prins. Nu stiu de ce dar nu mi place.
Raspunde

Mag Alin

Acum 6 ani

Pt. Oprea , cred ca nu te-ai prins "În fiecare frază există o doză de adevăr, însă lipsa educației face ca acel 10% să devină 100%" . O doza de adevar de 10% in lipsa educatiei devine adevar 100% .Te-ai prins ? Articolul nu e bascalie , e dureros de adevarat ca auzi aceste argumente , descrise in articol, de la oameni pe care uneori i-ai crezut mai ......
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 6 ani

Foarte bun!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus