Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Doi bărbați au tăiat o pădurice de stejari. Amendă de 8.000 de lei, fiecare

Doi bărbați au tăiat o pădurice de stejari. Amendă de 8.000 de lei, fiecare

Doi bărbați au fost prinși și amendați după ce au tăiat fără drept, din fondul forestier național național, 22 de arbori din specia stejar, cu diametre cuprinse între 10 – 21 cm, creând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

"În 20 martie, polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat o acțiune de verificare a legalității circulației materialului lemnos, pe raza localității Șura Mică, ocazie cu care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, în valoare de 16.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 1,8 mc lemn rotund specia stejar", se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Cei doi localnici cu vârsta de 30, respectiv 46 de ani, au fost depistați și sancționați contravențional cu amendă în valoare de 8.000 de lei fiecare, după ce au tăiat fără drept din fondul forestier național național un număr de 22 de arbori din specia stejar, cu diametre cuprinse între 10 – 21 cm, creând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei. Materialul lemnos confiscat a fost predat Ocolului Silvic Valea Cibinului Săliște.

foto arhivă

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vetuta Trihenescu

Acum 3 ani

Nu are cum sa fie romani, garantat erau unguri ca ei ne taie padurile! Romanii planteaza miliarde de pomi zilnic!!!
Raspunde

consultant

Acum 3 ani

ei au furat politia i-a prins. Bravo. Dar ce ne pot spune Politia, Romsilva, Garda de mediu, Prefectura, Consiliul judetean , Rar de zecile de camioane cu lemn care trec zilnic pe soselele judetului si nu le verifica nimeni. De ce nu stau politia, jandarmeria, armata la poarta scheijeowhofer sa verifice fiecare camion?
Raspunde

Ade Ka

Acum 1 an

E posibil sa fi platit sa nu fie "deranjati". Asa se practica, altfel nu-i putem acuza de incompetenta pe reprezentantii statului, nu ?
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

De amendat i-a amendat, dar AU FOST OBLIGATI SA REPLANTEZE ALTI ARBORI IN LOC?!! Ma gandesc ca asa ar fi fost normal...
Raspunde

...

Acum 3 ani

La noi se practica "intrarea in legalitate" doar cu amenda. Uitati-va si la domeniul imobiliar/urbanism daca o sa luati toate cazurile care au primit amenzi pentru depasirea nivelului de inaltime sau procentajul de ocupare, o sa constatati ca au platit o amenda (modica de multe ori) si ce s-a construit peste limita legii a ramas in picioare si culmea cu acte in regula de la momentul respectiv incolo....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus