Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Ora Pământului. Primăria stinge luminile din centrul orașului

Ora Pământului. Primăria stinge luminile din centrul orașului

Administrația locală anunță că va stinge, timp de o oră, iluminatul public și arhitectural din Piața Mare a Sibiului, ca semn de susținere a inițiative Ora Pământului. Totodată, îndeamnă și sibienii să stingă lumina.

Primăria Sibiu anunță că și anul acesta va participa la Ora Pământului, inițiată de organizația WWF (World Wildlife Fund), “pentru că Sibiul își dorește să devină un oraș mai prietenos cu mediul și mai eficient energetic“. Iluminatul va fi oprit sâmbătă, 24 martie, între orele 20:30 și 21:30. “Și sibienii pot participa la această acțiune, fiind invitați să stingă lumina în aceeași dată și în același interval orar și să se înscrie pe www.ora-pamantului.ro ca să arătăm împreună cu Sibiul este alături de acest demers mondial“, îndeamnă reprezentanții administrației locale într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Pașii Primăriei pentru a proteja mediul

Primăria Sibiu enumeră în același comunicat patru proiecte care au drept scop reducerea poluării. Primul amintit este proiectul de colectare selectivă a deșeurilor, urmat de modernizarea iluminatului public în parcurile Sub Arini, Petőfi Sándor și în zona verde de la intrarea în cartierul Broscărie. Primăria mai amintește și de proiectele de eficientizare energetică a patru clădiri școlare (C. Noica, Școala nr. 1, Școala nr. 21 și Școala Radu Selejan) pentru care au fost obținute sau sunt în curs de obținere fonduri europene. “Municipiul Sibiu încurajează utilizarea transportului public în defavoarea transportului cu autovehiculul personal. Pentru a face mai atractiv transportul public, municipalitatea va investi în înlocuirea flotei de autobuze, achiziționând aproximativ 100 mijloace de transport puțin poluante sau chiar nepoluante“, mai arată Primăria într-un comunicat de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gentiana Jianu

Acum 4 ani

Numai comunistii stingeau lumina, noi sibienii nu suntem de acord cu asa ceva, sa o stinga cei din Teleorman ca sunt saraci! Noi ne permitem sa lasam lumina aprinsa pentru ca o ducem BINE!!!
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

va vedem din sibiu!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Raspunde

Malone

Acum 4 ani

CITEZ: ,,pentru că Sibiul își dorește să devină un oraș mai prietenos cu mediul și mai eficient energetic'' Zău ? Și-atunci unde sunt investițiile MASIVE în modernizarea iluminatului public în oraș ? Când se va descoperii iluminatul pe LED și la Sibiu (exceptând Strada N.Iorga, Parcul Sub-Arini și părculețul din Broscărie) ? Alte orașe au luat-o de mult înaintea Sibiului în ceea ce privește modernizarea iluminatului public și implicit trecerea de la lămpile pe vapori de sodiu la iluminatul LED... aici la noi încă pare ceva foarte îndepărtat în a se concretiza...
Raspunde

Iare

Acum 4 ani

În sfârșit! Bravo primăriei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus