Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Iohannis, premiat în Germania pentru lupta împotriva corupției

Iohannis, premiat în Germania pentru lupta împotriva corupției

Fostul primar al Sibiului, președintele României, Klaus Iohannis, va primi în vara acestui an premiul Franz Josef Strauss din partea Fundației Hanns Seidel, afiliată partidului Uniunea Creștin-Socială (CSU) din Bavaria. Alături de CDU, CSU a câștigat alegerile parlamentare din Germania.

Consiliul Fundației Hanss Seidel a luat în unanimitate decizia ca premiul de anul acesta să îi fie acordat președintelui României, Klaus Iohannis, relatează Siebenbürgische Zeitung, citând un comunicat al fundației germane. ”Cu premiul Franz Josef Strauss onorăm un om de stat care a susținut încă de la început lupta împotriva corupției, ceea ce a întărit independența Justiției și a întărit statul de drept și democrația în România”, a declarat președinta Fundației, Ursula Männle, citată de Siebenbürgische Zeitung. Ceremonia de decernare a premiului a fost programată pe 2 iunie 2018, într-o biserică din München (Allerheiligen-Hofkirche). Premiul decernat președintelui României este însoțit și de 10.000 de euro. Laudatio va fi citit de Barbara Stamm, președinta parlamentului din Bavaria, iar printre cei invitați să vorbească despre Klaus Iohannis este și președintele CSU, Horst Seehofer, cel care ocupă și funcția de ministru federal al Afacerilor Interne din Germania.

Premiul Franz Josef Strauss al Fundației Hanns Seidel a început a fi decernat din 1996 unor personalități care s-au făcut remarcate în politică, afaceri, societate și cultură, care promovează pacea, libertatea, respectarea legii și democrația. În trecut, acest premiu a mai fost decernat unor personalități precum fostul cancelar Helmut Kohl, fostul premier al Luxemburgului Jean-Claude Juncker (actualul președinte al Comisiei Europene - foto dreapta), dar și fostului președinte al SUA, George Bush.

Franz Josef Strauss (1915 - 1988) este recunoscut drept politicianul care – din diferite poziții ocupate la nivelul landului Bavaria sau al statului german – a transformat Bavaria dintr-o regiune preponderent agrară într-una puternic industrializată, printre cele mai bogate regiuni ale Germaniei. Din CSU, partid în care a activat Franz Josef Strauss, face parte și Bernd Fabritius, primul român ales în Bundestag (originar din Agnita, județul Sibiu).

CSU este ramura bavareză a CDU, această alianță câștigând alegerile din Germania, organizate în toamna anului trecut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Apai daca l-or premiat si pe Busch bag de sama ca treaba-i oabla.Am avut ceva rezerve cind am citit ca-s bavarezi(cunoscatorii stiu de ce!) da' dupa ce le-am vast partenerii(http://www.hss.ro/pages/parteneri) si sediile(http://www.hss.ro/pages/fundatia/sedii) si rolul fundatiilor(http://www.hss.ro/pages/fundatia/fundatiile-politice-in-germania) m-am astoit.Pe cind o fundatie Contempo Cars Sibiu care sa le explice cum se schimba uleiul la magar(4 in linie,nu va ginditi la prostii)?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

pelegrinul fardulos

Acum 6 ani

Va rugam, puteti traduce titlul in limba romana ? adica sa puneti toate cuvintele necesare pentru a da un continut logic ?
Raspunde

Nico Leta

Acum 6 ani

...tinichea de agatat la buda - herr inca un " Titel fara Mittel " ?? :(
Raspunde

Fulbert Youlou

Acum 6 ani

Strauss si scandalul DER SPIEGEL,1962...
Raspunde

lol

Acum 6 ani

Cade cam greu la ficatul unora o asa veste! Asteptam premiul cuvenit si ptr. farul din alexandria.....
Raspunde

B.Utoru

Acum 6 ani

Așa sunt văzute-prezentate în străinătate realitățile din România. Un corupt până în măduva oaselor (Iohannis) primește un premiu de luptă anticorupție. Ce să mai zici? Poate că noi, cei de-aici, habar n-avem și străinii știu mai bine. Mă întreb doar dacă firma austriacă Schweighofer se numără printre sponsorii acestui premiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus