Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Neagu: Ar fi un câștig pentru România dacă am da un președinte al Consiliului Europei

Neagu: Ar fi un câștig pentru România dacă am da un președinte al Consiliului Europei

Apropiat al președintelui Iohannis în perioada în care acesta era primar al Sibiului, deputatul Nicolae Neagu susține că președintele României poate deveni lider al Consiliului European, chiar dacă un al doilea mandat la Cotroceni îi este mult mai aproape. ”Chiar dacă pare sau nu e destul de vizibil, noi sibienii îl cunoaștem. Are o capacitate destul de mare șu nu văd să aibă o problemă pentru o candidatură pentru al doilea mandat. Președintele Consiliului European vine din foști președinți de state sau foști vicepreședinți. Este pe o chestiune geopolitică  a Europei care se mișcă în nu știm câte viteze, cât de centru, cât de mai puțin centru și vine după un mandat al unui polonez. Polonia mai nou s-a depărat ușor de masa dură, centrală, a Europei și s-a apropiat printr-o acțiune politică de alte zone. România e un bastion de securitate NATO și Bruxelles. Români, prin vocea președintelui spune un singur lucru: nu în două viteze, nu în trei, vrem egalitate de tratament”, a declarat Neagu într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Legat de zvonurile cu privire la candidatura lui Klaus Iohannis la poziția de președinte al Consiliului European, Neagu susține că sunt doar speculații. ”Suntem într-o zonă pur speculativă, nu dau crezare în acest moment unor astfel de discuții. Ar fi un câștig pentru România dacă un fost președinte sau un fost premier să fie președinte al Consiliului Europei”, a mai spus deputatul liberal.

Medaliat în Germania

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, miercuri, la Kiel, premiul Hermann Ehlers 2016, acordat de Fundaţia care poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului Germaniei, pentru „sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie”. „Este un premiu care este acordat domnului preşedinte din partea fundaţiei cu acelaşi nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane. Fundaţia poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului german între 1950-1954. Este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalităţi de vârf din politică tocmai pentru că au promovat valorile libertăţii şi democraţiei“, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Mădălina Dobrovolschi, citată de Adevărul.ro. Printre cei care au mai primit acest premiu, acordat anual din 1975, se află fostul cancelar german Helmut Kohl, în 2003, şi preşedinte CE Jean Claude Juncker, în 2013.

https://youtu.be/5oY12JUWxjY

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Gigi

Acum 6 ani

NEAGULE AI FALIMENTAT METALCARUL SI ACUM TE-AU FACUT PNL-ISTII PORTAVOCEA LOR ???
Raspunde

Nicolae

Acum 6 ani

Eu cred că o poziție dură împotriva familiei tradiționale românești ca aceea din 19 octombrie 2016 a președintelui Iohannis iar reteza șansa de a mai fi ales președinte al României în 2019,chiar de a intra în turul al doilea așa cum spune jurnalistul Bogdan Chiriac!
Raspunde

Nicoleta din Dobarca

Acum 6 ani

..oare au mai ramas si oameni de treaba in Sibiu ? ce apare in presa sunt numai uscaturi si scursuri - unde sunt adevaratii sibieni ?
Raspunde

Nicolae

Acum 6 ani

Fără cenzură va rog frumos, stimată redacție!
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 6 ani

Bună ziua. Cât timp este menținut un ton civilizat, nu vom cenzura nimic. Comentariile în care decența nu își găsește locul nu vor mai fi aprobate spre publicare. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Raspunde

B.Utoru

Acum 6 ani

Principalul câștig al României în această speță ar fi că Iohannis și-ar pierde puterea malefică în țară. Sau poate că nu...
Raspunde

Nicolae

Acum 6 ani

Această putere malefică am simțit-o in iunie 2000 când a fost ales primar al Sibiului! Puține persoane au această calitate mi a zis cineva! Părerea mea este că parcursul lui Iohannis va fi din 2019 unul European!
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Ce-și mai freacă mânuțele Neagu cind simte ca iar apare o prajitura așa cum a facut si cu Metalcar.Se da bine doar doar prinde si el un post
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Păcat de partidul Liberal ca are membru asemenea lichea cum e Neagu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus