Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Se deschide sezonul 2018 al reparațiilor la străzi. Strada Viitorului, prima cu trafic restricționat

Se deschide sezonul 2018 al reparațiilor la străzi. Strada Viitorului, prima cu trafic restricționat

Prima stradă pentru care Primăria Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor de reparație este Viitorului. După un 2017 în care reparațiile la străzi au cunoscut un ritm scăzut, este de așteptat ca în 2018 orașul să fie împânzit de șantiere.

Primele lucrări de reparații ale străzilor în Sibiul anului 2018 sunt anunțate a începe marți, 27 martie. Este vizat un tronson de aproximativ 360 de metri al străzii Viitorului, tronson cuprins între străzile Târgu Fânului și Moara de Scoarță. Lucrările se vor executa în perioada 27 martie - 7 aprilie, în baza contractului încheiat cu firma Terra Building pentru reparațiile la străzi în municipiul Sibiu”, anunță Primăria Sibiu într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului. Într-o primă fază, lucrările se vor desfășura fără întreruperea traficului, ci doar cu restricționarea parțială a acestuia pentru a permite înlocuirea bordurilor și repararea trotuarelor. Traficul va fi restricționat ulterior, pentru a permite înlocuirea stratului de asfalt. ”Repararea carosabilului se va realiza prin turnarea unui nou strat asfaltic, în acea etapă fiind necesară închiderea temporară a traficului și devierea acestuia pe străzile adiacente. Primăria Sibiu va reveni cu un anunț public atunci când se vor institui aceste restricții”, mai arată sursa citată.

Anul șantierelor de reparații. Sau așa ar trebui

Din cauza prelungirii procedurii de atribuire a contractului-cadru de întreținere și reparare a străzilor din oraș, în 2017 Primăria Sibiu a ratat mare parte din perioada care permitea acest tip de lucrări. Contractul-cadru în valoare de 25 de milioane de lei, cu tot cu TVA, a fost semnat pe o perioadă de trei ani cu Terra Building și Comtram, ambele societăți sibiene.

Primul contract subsecvent celui cadru, în valoare de 11,4 milioane de lei, a fost semnat abia la jumătatea lunii noiembrie 2017, după ce Primăria a reluat competiția între cele două firme desemnate câștigătoare în luna august.

În afara lucrărilor de reparații amânate de anul trecut, Primăria Sibiu va trebui să planifice și să realizeze în cursul acestui an numeroase lucrări de reparații pe toate arterele principale ale orașului, în vederea pregătirilor pentru Summitul UE programat aici la începutul lunii mai 2019. Deocamdată, Primăria Sibiu nu a anunțat niciun program al lucrărilor din această categorie.

Sursa foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mister

Acum 4 ani

Bani aruncati. Se poate numi Strada intr-un oras european poteca aia??? ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus