Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

62 de camere de supraveghere în Șelimbăr

62 de camere de supraveghere în Șelimbăr

Administrația locală din comuna Șelimbăr a reluat procedura de achiziție prin SEAP a unui sistem de supraveghere video, investiție ce ajunge în prima faza la 443 mii lei. ”Am redeschis formalitățile pentru urcarea pe portalul SEAP a unei proceduri de atribuire pentru sistemul de supraveghere video în întreaga localitate. În cadrul procedurii precedente nu s-a reușit atribuirea contractului, deoarece deși au fost patru ofertanți, niciunul nu s-a încadrat în condițiile solicitate prin caietul de sarcini”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

În total în comuna vor fi montate 62 de camere video, din care 52 camere normale cu IR si 10 fiind cu sistem LPR/ANPR (Șelimbăr – 36 + 6, Veștem – 6 + 2, Mohu – 5 + 1, Bungard – 5 + 1). Prin software-ul LPR/ANPR se permite recunoașterea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor, oferind un management al ieșirilor și intrărilor din orice locație 24h din 24, 7 zile din 7. Sistemul poate fi folosit la monitorizarea parcărilor, pentru prevenirea delictelor, pentru siguranță cetățenilor, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoi în spațiul public și pentru monitorizarea traficului. ”Dispeceratul de unde se vor monitoriza datele furnizate de camerele de supraveghere va funcționa în cadrul  poliției locale”, a mai spus Marius Grecu.

15 camere în Sibiu

În comparație, în municipiul Sibiu, la începutul anului s-a reînnoit sistemul de supraveghere video gestionat de Poliția locală și s-au achiziționat 15 camere video. Contractul a fost atribuit firmei SC Elseco Engineering SRL din București la finele anului trecut, pentru suma de 94.401 lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, “sistemul va înlocuit, în parte, un sistem existent de generație mai veche, instalat în 15 locații diferite pe raza municipiului Sibiu”. Cele 15 camere sunt amplasate atât în podurile unor imobile, cât și pe fațade de clădiri. “Echipamentele furnizate trebuie să permită vizualizarea live a imaginilor de la cele 15 camere video, simultan în mai multe locații, pe bază de user/parolă, atât în format divizat, cât și în format full-screen, selectabil”, se mai arată în documentația de atribuire a contractului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Luca

Acum 4 ani

Felicitari Dle Grecu ! Rusine Dna Fodor !!! Toate orasele civilizate au un sistem de monitorizare al traficului performant conectat la politie ! Sibiul nu stiu ce asteapta ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus