Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Administrarea gazelor înmagazinate de Romgaz va fi mutată de la Mediaș la Ploiești

Administrarea gazelor înmagazinate de Romgaz va fi mutată de la Mediaș la Ploiești

Conducerea Romgaz anunță că, de la 1 aprilie, activitatea de înmagazinare a gazelor naturale va fi gestionată de o filială nou înființată, cu sediul la Ploiești.

SNGN Romgaz SA – Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiești SRL este numele societății al cărei unic acționar este Romgaz, societate care va deveni operațională din 1 aprilie 2018. Această separare a activității de înmagazinare este o cerință a Uniunii Europene, transpusă în legislația românească prin modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, arată reprezentanții Romgaz. “Înființarea acestei Filiale, în accepțiunea SNGN Romgaz SA, va răspunde cerințelor actuale ale pieței printr-o mai mare flexibilitate şi va permite optimizarea activității de înmagazinare prin gestionarea mai eficientă a resurselor implicate. Înmagazinarea subterană a gazelor naturale are un rol major în asigurarea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale, facilitând echilibrarea balanței consum - producție internă - import de gaze naturale, prin acoperirea vârfurilor de consum cauzate în principal de variațiile de temperatură în scopul obținerii de avantaje tehnice şi economice“, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului către Romgaz.

Reprezentanții celei mai mari societăți comerciale din județul Sibiu susțin că, odată pusă în funcțiune, filiala de la Ploiești la va prelua operarea depozitelor de înmagazinare aflate în concesiunea SNGN Romgaz SA, va opera activele aferente acestei activităși şi va prelua, în totalitate, personalul care lucrează în acest domeniu.

Până la 1 aprilie, Romgaz administrează șase depozite de înmagazinare subterană, situate la Bălăceanca, Bilciurești, Cetatea de baltă, Ghercești, Sărmășel și Urziceni.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Felicitări ! Am resusit sa scăpăm și de corvoada asta după ce am dat Hidroelectrica la Sebes !
Raspunde

SO ROS

Acum 4 ani

pai la Medias era in maini prea cinstite ! sa vedeti voi la Ploiesti - aoleo mama !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus