Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Actualizare | O nouă metodă de înșelătorie în Sibiu. Cele două femei au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Actualizare | O nouă metodă de înșelătorie în Sibiu. Cele două femei au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Actualizare. Cele două femei bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din locuință, prin metoda împrietenirii, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Măsura a fost propusă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu.

Știre inițială. În cursul zilei de ieri polițiștii sibieni au prins două femei, acuzate de furt, după ce băteau la ușile oamenilor și intrau în case spunând că oferă produse promoționale.

Conform reprezentanților IPJ Sibiu, la data de 27 martie, în jurul orei 13:00, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată despre faptul că două persoane de sex feminin au sustras mai multe bijuterii dintr-o locuință din municipiul Sibiu, utilizând ”ca mod de operare falsă împrietenire sau falsă calitate”.

În jurul orei 19:00, persoanele bănuite de săvârșirea faptei au fost reținute de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu .

”În fapt, la data de 27 martie, în jurul orei 13:00, la ușa unui apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada Gladiolelor, s-a prezentat o tânără care i-a comunicat proprietarei faptul că reprezintă o instituție de stat care, în colaborare cu un lanț de hipermarketuri, oferă gratuit produse promoționale destinate vârstnicilor, mai exact produse de curățenie și igienă personală. Pătrundere în locuință”, explică polițiștii.
În apartament se aflau trei persoane, toate vârstnice, pe care femeia le-a invitat în bucătăria apartamentului pentru a le prezenta produsele și pentru a completa o serie de formulare prin care să-și justifice oferta promoțională.

În timp ce victima era izolată în bucătăria apartamentului, o a doua persoană, tot o femeie, a pătruns în locuință pe ușa lăsată închisă, dar descuiată, și a pătruns în sufrageria apartamentului de unde a sustras mai multe bijuterii din aur după care a părăsit apartamentul.

După prezentarea produselor și completarea unor formulare, prima femeie care a pătruns în locuință a părăsit apartamentul fără a da de înțeles că ar fi fost implicată în vreo faptă ilegală. După plecarea femeii, victima a sesizat că îi lipsesc mai multe bijuterii și a anunțat Poliția.

”La câteva ore după sesizarea faptei, pe strada Roșiorilor din municipiul Sibiu, polițiștii au identificat două femei ale căror semnalmente corespundeau celor descrise de victimă. Acestea au fost identificate ca fiind două persoane cu vârsta de 28, respectiv 41 de ani, domiciliate în județul Brăila, respectiv Galați. Asupra celor două au fost găsite mai multe bunuri și bani despre care există suspiciunea că ar proveni din săvârșirea mai multor furturi produse prin același mod de operare, în mai multe județe din țară”, mai explică polițiștii sibieni.
Față de cele două femei s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca, în data de 28 martie să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Prejudiciul creat, în valoare de 4.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Metoda e veche.Fraierii sunt noi .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nico Leta

Acum 4 ani

...oamenii tai Till ?
Raspunde

Niki Frauda

Acum 4 ani

De ce nu publicați pozele cu cele două ? Sau sunt cam întunecate ?
Raspunde

reporter voluntar

Acum 4 ani

Ora estimata: 17:30 Complet: C4 Drepturi si Libertati Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În baza art. 202 alin. (1) şi (3) Cod procedură penală, art. 223 Cod procedură penală şi a art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei CRISTOVICI ROXANA-MADALINA, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de furt calificat prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 2 lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28.03.2018 şi până la data de 26.04.2018 inclusiv. În baza art. 202 alin. (1) şi (3) Cod procedură penală, art. 223 Cod procedură penală art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei SERBAN FLORENTINA, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzută de la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 2 lit. b) Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28.03.2018 şi până la data de 26.04.2018 inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.03.2018, ora 18:40. Document: Încheiere - măsuri preventive (faza de UP) 521/2018 28.03.2018
Raspunde

Magna Horreum

Acum 4 ani

N-am avut de lucru si am cautat numele individei, CRISTOVICI ROXANA-MADALINA, pe Google... Sunt de-a dreptul revoltat! Nu de hoti, de aia au fost si vor fi cat va fi lumea, ci de felul in care justitia isi face datoria in tara asta! Asta fura incepand din 2011, are dosare in toata tara si este in libertate! Chiar nu se gaseste nici un judecator s-o infunde vreo 20 ani??
Raspunde

jonyjon

Acum 4 ani

Pai a fost condamnata in 2011 la 11 ani de inchisoare. Probabil a iesit mai repede cu recursul compensatoriu, prin bunavointa lui Dragnea, Tariceanu, Tudorel & co.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus