Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Două vedete de la Hollywood vin la Sibiu pentru FITS

Două vedete de la Hollywood vin la Sibiu pentru FITS

Doi mari actori de la Hollywood, nominalizați la premiul Oscar, au confirmat prezența la Sibiu pentru Festivalul Internațional de Teatru.

În primul rând este vorba despre Isabelle Huppert, actriță de film și teatru, care a jucat de-a lungul carierei în sute de filme, inclusiv în producții uriașe, care au fost succese de talie mondială. Spre exemplu, filmul ”Elle” din 2016 a avut un buget de peste 9 milioane de euro, iar pentru prestația ei Isabelle a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal. O nominalizare a avut anul trecut și la Globurile de Aur.

isabelle

Cel de-al doilea mare actor care va sosi la Sibiu este Mikhail Baryshnikov, dansator, coregraf și actor, pe care probabil vi-l amintiți din celebra serie ”Totul despre sex”. Baryshnikov a fost la rândul lui nominalizat pentru premiul Oscar, în 1978, pentru rolul din filmul ”The Turning Point”, la categoria ”cel mai bun actor într-un rol secundar”.

Isabelle Huppert și Mikhail Baryshnikov vor primi din partea președintelui FITS, Constantin Chiriac, câte o stea pe Aleea Celebrităților.

În total, pe Aleea Celebrităților, inaugurată în anul 2013, când festivalul împlinea 20 de ani, se așează la ediția 2018 încă șapte stele care se vor acorda unor personalități marcante din domeniul artistic. Pe lângă cei doi actori deja prezentai, vor mai primi stele următorii: Hideki Noda (actor, regizor și dramaturg), Peter Sellars (regizor), Valery Fokin (regizor), Wajdi Mouawad (scriitor, actor și regizor) și Ioan Holender (om de cultură, bariton).

”Alegerea celor care primesc o stea pe Aleea Celebrităților e un proces extrem de responsabil, dar și dificil pentru că există mai mulți creatori excepționali, uriași!, care au influențat artele spectacolului, și noi speram că numele lor se vor regăsi la Sibiu, în atenția și spre mândria întregii comunități, dar și că Sibiul se va așeza în agenda și amintirile lor ca un centru cultural, teatral, de excelență”, au declarat pentru Turnul Sfatului organizatorii ediției din acest an FITS.
Ceremonia de acordare a stelelor va avea loc pe Aleea Celebrităților, poziționată între zidurile de apărare din Parcul Cetății, în data de 16 iunie 2018, de la ora 18:00, iar Gala Celebrităților se va desfășura în aceeași zi, la Sala Thalia, de la ora 19:00.

Sursa foto: Imdb.com

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

cititor

Acum 3 ani

Isabelle Huppert - o actrita excelenta cu cel mult 150 de filme (foarte multe - numarate pe cinemagia.ro - e drept, o adevarata pintesa a cinematografiei franceze...). De ce exagerati cu SUTELE de filme in care a jucat? E cumva marca obisnuit exagerata a lui CoChi ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus