Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Comuna care “se bate“ cu Sibiul în modernizarea străzilor. Și nu e Șelimbărul

Comuna care “se bate“ cu Sibiul în modernizarea străzilor. Și nu e Șelimbărul

După finalizarea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare, primăria unei comune aflată la 26 de km de Sibiu a lansat licitația pentru un contract de asfaltare a tuturor străzilor. Valoarea estimată este de peste 17 milioane de lei, fără TVA. Ca o comparație, Primăria Sibiu a executat anul trecut reparații curente la străzi în valoare de 7,4 milioane de lei.

În comuna cu aproximativ 2.500 de locuitori, lucrările la rețelele de apă și canalizare s-au încheiat anul trecut. “Am pregătit de mai demult un proiect pe fonduri europene, pentru a asfalta toate străzile din comună. Dar proiectul nu a mai fost finanțat, deoarece ne-au mai lipsit șase puncte: proiectul nostru a fost depunctat deoarece prin comuna noastră nu trece niciun drum județean, ci se oprește chiar la intrare. Așa că am redepus proiectul pe PNDL (Programul național de dezvoltare locală – n.r.), iar aici am primit finanțare. Acum, am lansat licitația“, descrie primarul Mihail Lienerth, istoria contractului tocmai scos la licitație.

Lienerth este cel care, din 1996, conduce Primăria Vurpăr, comună cu un singur sat, aflată la 26 de km de Sibiu. Străzile comunei nu sunt asfaltate, ultimele lucrări de acest gen fiind realizate în 1992, când s-a asfaltat aproximativ jumătate de kilometru. Prin contractul scos la licitație, primarul spune că vor fi asfaltate toate străzile. “Sunt aproape 12 km de străzi de asfaltat, cu amenajare de rigole, de trotuare, tot ce trebuie. Sper să trecem cu bine de licitație, căci e valoare mare“, se teme primarul de eventualele contestații.

În cadrul contractului scos la licitație vor fi asfaltate absolut toate străzile din comună În cadrul contractului scos la licitație vor fi asfaltate absolut toate străzile din comună

Procedura de atribuire publică a contractului de modernizare a tuturor străzilor din Vurpăr a fost publicat prin intermediul Serviciului electronic de achiziții publice în cursul zilei de vineri, 30 martie. Termenul limită de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru ziua de 25 aprilie.  Contractul prevede că asfaltarea tuturor celor 35 de străzi din Vurpăr trebuie finalizat, cel mai târziu, în 2020.

Un contract imens

La nivelul comunei Vurpăr, contractul cu o valoare estimată la 17,41 de milioane de lei, fără TVA, reprezintă o lucrare imensă. Asta în condițiile în care toate cheltuielile realizate de Primăria Vurpăr în cursul lui 2017 au totalizat 4,74 de milioane de lei.

Contractul are o valoare considerabilă și raportat la o administrație precum cea a municipiului Sibiu. Raportul de execuție bugetară pe anul trecut indică faptul că Primăria a cheltuit pe întreg anul trecut 7,4 milioane de lei pentru reparațiile curente ale străzilor din oraș. Trebuie precizat, însă, că pe lângă lucrările de reparații, Primăria Sibiu a mai cheltuit alte aproximativ 14 milioane de lei din bugetul local și alte 21,5 milioane de lei, din împrumuturi, pentru lucrări de modernizare a străzilor din oraș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Ioan Lalu

Acum 6 ani

În Vurpăr, aprox. 65% din populația comunei este formată din țigani. Restul sunt români și ceva sași.
Raspunde

Iancu

Acum 6 ani

nu Vurpăr o are mare ci Sibiul o are mica : )
Raspunde

Vai de capul lui Astrid

Acum 6 ani

Si la Vurpar si la Sibiu, primarii sunt sasi; problema noastra e ca la Sibiu e o baba iar la Vurpar un barbat...
Raspunde

Nico Leta

Acum 6 ani

nu originea populatiei este importanta - ci originea primarului !! bravo Lienerth !!
Raspunde

Cosmin

Acum 6 ani

Țigani ... țigani, dar au votat PSD. :-) PSD este secretul lor. Iau bani din taxe și impozite din orase puternice ca al nostru și ii arunca efectiv in înfundături de genul Vurparului, fără nici un viitor ... fără nicio strategie. Asta-i viața!
Raspunde

sarmaluta

Acum 6 ani

Michael Lienerth nu Mihail si nu Mihai si e la PSD asa ca nu ma mir ca primeste bani
Raspunde

ion

Acum 6 ani

indiferent din ce partit sau ce partit conduce tara problema este sa conduca bine si sa se gindeasca la tara si populatie .nu numai la buzunarele proprie.
Raspunde

Gandeste liber

Acum 6 ani

Mda
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus