Vineri,
17.09.2021
Partial Noros
Acum
23°C

Sens giratoriu nou, treceri pentru pietoni și trotuare în Zona Industrială Vest

Sens giratoriu nou, treceri pentru pietoni și trotuare în Zona Industrială Vest

Prefectura Sibiu a găzduit joi o ședință comună cu reprezentanții mai multor autorități și firme private pentru îmbunătățirea traficului în Zona Industrială Vest.

Directorii mai multor fabrici s-au arătat nemulțumiți de slaba dezvoltare a infrastructurii în zone și de pericolul prin care trec angajații lor în momentul în care vin și pleacă de la serviciu.

Cele mai multe probleme au fost ridicate la adresa străzii Salzburg, care deși are pe o parte și pe alta companii uriașe, în care muncesc peste 8000 de oameni, nu are trotuare, treceri de pietoni, iluminat sau semafoare. De asemenea, s-a luat în discuție și posibilitatea amenajării unui sens giratoriu pentru a facilita accesul celor care merg cu mașina la serviciu.

”Cu toții au fost de acord că amenajarea și semnalizarea trecerilor de pietoni, instalarea unor semafoare, construirea de trotuare și a unui sens giratoriu pe strada Salzburg sunt absolut necesare pentru siguranța în trafic a celor 8.000 de angajați ai companiilor”, arată reprezentanții Instituției Prefectului.
În cadrul discuțiilor o problemă ivită în calea modernizării o reprezintă situația juridică a străzii Salzburg, care în documentele oficiale figurează ca drum național.
”Ne-am luat angajamentul că vom face toate demersurile necesare pentru ca într-un timp cât mai scurt să avem o hotărâre de guvern prin care strada Salzburg să treacă în grija autorităților locale pentru ca astfel să se poată face investițiile de care are nevoie atât Sibiul cât și comuna Cristian” , a declarat subprefectul Horațiu Marin.
Alături de reprezentanții companiilor la întâlnire au participat și șefii instituțiilor de stat, precum Secția Sibiu a Drumurilor Naționale și sau conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

29572811_329751437547338_8567697822175534484_n

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Mai luati ceva in considerare:strada Salzburg are doi proprietari.O banda apartine Sibiului cealalta Comunei Cristian.Pare ciudat dar e o realitate.SNR si Continental au primit autorizatie de constructie de la Primaria Sibiu in vreme ce Bilstein a primit de la Primaria Comunei Cristian.Povestea cu treceri de pietoni si sensuri giratorii pe strada Salzburge e o mare timpenie;sper ca cei de la Drumuri n-or sa avizeze asa gogomanie.Inainte de a fabula asfaltati dracului gaurile si frezarile din zona.Cine a fost incompetentul care a proiectat reteaua de drumuri din Zona Vest si cine a aprobat monumentul de prostie?Zona industriala cu ''strazi'' de 6m,imbecililor?
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

In spatele prostiei de zona industriala, cu străzi late cat in centrul istoric sta, bine-nteles KEUL, care stia ca acolo va exista zona industriala înainte sa devina totul public. A cumpărat teren cu porumb si acum inchiriaza fabrici întregi. Ca doar nu din străzi late se castiga banii...
Raspunde

McD

Acum 3 ani

Asa este, oriunde te duci in vest in zone industriale, strazile au cel putin 8-10 m latime pentru ca autotrenurile sa aiba suficient spatiu de manevra, unde mai pui ca asa pot fi amenajate si parcari macar pe un sens...tipic romanesc, dupa ce construim ne apucam de amenajari care se fac asa cum se mai poate...acum un giratoriu strans ne mai trebuie, ca sa mergem doar cu bicicletele in zona...i.d.i.o.t.i....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Va dati seama ca daca ar fi acolo,pe strada Salzburg adeca, o frontiera de stat, ca-n filmul cu Fernandel,n-ai putea depasi fara viza?Ce depasire pe linie continua:fortarea frontierei sau,in cel mai fericit caz,imigrare ilegala.
Raspunde

el

Acum 3 ani

Raspunde

noi

Acum 3 ani

Vedeți de ce ar trebui soluționată problema privind zona metropolitana, aceste localități care sunt lipite de Sibiu, dar dacă Grivei nu vrea si noi stam si așteptăm alegerile viitoare , ......
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 3 ani

Din pacate pietonii sint ignorati total in orasul intergalactic Sibiu.De parca nu ar exista.Sunt favorizati peste tot conducatorii de dricuri numite automobile in detrimentul celorlanti.Asa inteleg mult iubitii nostri conducatori sa dezvolte capitala mondiala intergalactica.Un sincer BRAVO tovarasilor conductori de oras si comuna!!
Raspunde

Ol.Mol

Acum 3 ani

Aloo! Consultarea cu cetățenii are prioritate si este OBLIGATORIE asa cum este obligatoriu ca inainte de a se incepe orice construcție sa se construiască drumurile necesare in respectivul perimetru.Dar ce sa asteptam de la acesti ....mari specialisti in calcarea legii ....ale caror considerente sunt fffff îndepărtate de interesul cetățenilor!! Sa nu uitam sa i radem la vot " in sens giratoriu"..
Raspunde

Alzara1918

Acum 3 ani

Încă un monument de urbanism marca Sibiu !
Raspunde

iancujianu

Acum 3 ani

Ce are sula cu Prefectura? pam pam!
Raspunde

Marina

Acum 3 ani

Si pe strada Alba Iulia situatia e dezastruoasa.avem trotuare cu stalpi de corent in mijloc, poluare infernala trafic infernal in orele de varf.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus