Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

100

Știți cum e ardeleanul. Îl urnești greu și îți trebuie argumente serioase ca să îl scoți din tihna lui. De cele mai multe ori nu reușești, pentru că ardeleanul e încăpățânat. Dar când se pornește vezi că e mai greu să îl oprești decât să îl urnești. Pentru că, în primul și primul rând, ardeleanul are conștiință. Și la el, vorba-i vorbă. Dacă a zis că stă în fața pesedeului până pică legile justiției, stă. Și de va pierde lupta măcar s-a ținut de cuvânt. După mine asta e primul câștig al #văvedem-ului local. Și nu e singurul. Pe pavajul din fața sediului PSD Sibiu s-au trezit oameni la viață. Au văzut în fiecare dintre cele 100 de zile că fără implicarea lor, decreței, milenari, generația cu cheia la gât, cum vreți să le spuneți, o să mai orbecăim mult și bine prin tranziția asta în care s-a semănat corupție și au crescut hoți. Ei, Cioloș, USR, viitorul începe să arate puțin altfel. Sigur, grosul încă doarme. `Telectualii României încă sunt captivi în a dezbate forma fără să se concentreze mai mult asupra a ceea ce important, și anume conținutul. Că Cioloș nu și-a tras logo și slogan de 2018, că Tăpălagă și-a făcut site-ul pe genunchi și arată so 2000. Căcaturi neimportante și superficialitate cât încape.

Drumul e lung. Prea lung pentru mulți dintre cei care la un moment dat au crezut că lupta cu o asemenea caracatiță începe astăzi și se termină mâine. Vor dispărea mulți și dintre cei care astăzi au revenit în Huet pentru runda centenară. În locul lor poate vor veni alții, poate nu. Dacă faci comparație între ultimele două campanii de semnături organizate de USR o să vezi că sunt mai mulți. Mult mai mulți. Îndârjirea își arată roadele, munca și sacrificiul personal la fel. E o lege a firii că cel care crede într-un scop și muncește pentru a-l atinge nu va da greș. Personal, cred că sindicatul corupților – cum îi spunea Cristian Pantazi – va câștiga runda asta. Planul PSD-ului este atât de amănunțit gândit și atât de bine executat încât șansele să învingi o asemenea caracatiță sunt zero. Dar la anul sunt alegeri. Peste doi ani la fel. Acolo se vor culege roadele agorelor.

 

P.S. Cred sincer că un mare merit pentru crearea acestei comunități îi aparține lui Rareș Helici, fotograful care a documentat zilnic mișcarea #văvedem. Pe lângă faptul că fotografiile sunt excepționale, fără ele protestul de la Sibiu nu cred că ar fi atins o asemenea amploare. Rareș s-a uitat în sufletul fiecărui om și i-a surprins fiecare trăire, naturală, curată, neromanțată, pur și simplu sinceră. Comunitatea asta nu s-ar fi legat la fel fără el și fotografiile sale. Jos pălăria!

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pater Voster

Acum 3 ani

Eu zic sa faca un protocol cu secu, ca si asa cred ca sunt printre singurii care n-au! #noisisrivavedem #rezistintelefon
Raspunde

zzz

Acum 3 ani

eu zic sa nu mai vorbesti ca ai halena
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 3 ani

Lumea va vota clar anti Psd la urmatoarele ture de vot. Însă asta se va datora politicilor greșite duse se Dragnea si restul trupei. Asta nu are legatura cu Helici, Vancu si restul trupei de la va vedem. Ca ei protestează zi de zi e adevarat, dar, deși unii isi vor aroga merite in răsturnarea Psd, protestul lor nu va avea efect după cum cred ei. Pana la urma mai mult de 30 se insi nu merg In medie acolo,raportat la populația orașului cifra lor e insignifiantă. Dar e bine si corect sa protestezi. Totusi nu stiu ce cauta la protest Siegfried Muresan,șeful de campanie al Elenei Băsescu și al Elenei de Costa Rica-Plescoi,cel care ne spunea ca Johannis e candidatul fals al dreptei si ca Ideea e solutia? Daca ar fi sa ii dam crezare lui Baconschi, atunci a dat șpagă pentru noul sau la europarlamentar. Si inca ceva:la Sibiu lumea va vota întotdeauna altceva decât Psd. Luati prezidențiale 2009,cand sibienii nu au votat cuplul Geoană-Iohannis, deși primarul de atunci avea promis fotoliul de premier. Asa ca înfrângerea Psd nu va avea legatura cu va vedem, mișcarea asta fiind mai mult o acțiune de PR a unora de acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus