Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Smile Credit IFN: Nu vă lăsați păcăliți de creditele cu dobânda 0!

Smile Credit IFN: Nu vă lăsați păcăliți de creditele cu dobânda 0!

După ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat că IFN-urile care acordă credite online cu 0% dobândă încalcă Legea 363 din 2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii, IFN Smile Credit le atrage atenția românilor să nu se lase păcăliți atunci când fac împrumuturi on-line. ”La prima vedere, pare o super ofertă, însă puțini își dau seama de capcana în care intră. Dacă din varii motive se amână returnarea banilor fie și pentru o zi, dobânda este îngrozitor de mare”, atrage atenția Smile Credit.

ANP a anunțat că prin informațiile prezentate atât în contracte, cât și pe site, operatorul economic de servicii financiare induce în eroare consumatorul prin prezentarea făcută, în sensul că dobânda aferentă împrumutului este zero, iar in fapt, costul plătit pentru împrumutul banilor este diferit de zero, susțin reprezentanții ANPC, citați de ziarul on-line Bancherul.ro.

Corectitudinea informațiilor prezentate nu poate fi verificată de consumator, deoarece sistemul de acordare a împrumutului este un sistem de vânzări la distanță. În acest sens, a fost emis un Ordin al Președintelui ANPC de încetare a practicii comerciale incorecte.

Sunt însă și acum numeroase IFN-uri care anunță credite cu 0% dobândă. Doar că ”dacă creditul nu este rambursat integral până la scadență, costul total al creditului este de: 96 RON, DAE este 7.079 %, iar suma totala de rambursat este de 596 lei” – la un credit de 1.400 de lei, susține Bancherul.ro.

”Corect ar fi, cum de altfel procedează multe IFN-uri online, printre care și Smile Credit sau băncile, ca dobânda stabilită de la bun început, fie ea 0 sau 1.000%, să rămână aceeași, indiferent de ce se întâmplă pe parcursul rambursării împrumutului, dacă reușești sau nu să plătești la timp”, spun reprezentanții IFN Smile Credit.

Conform OUG 52/2016 privind contractele de credit spune: “Rata dobânzii penalizatoare se calculează pe bază de procent fix ce nu poate fi mai mare de trei puncte procentuale, care se adaugă la rata dobânzii curente și se aplică la principalul restant.” Cu alte cuvinte, toate aceste IFN-uri ar avea voie să aplice celor care nu achită la timp creditul cu dobândă 0 ,o dobândă penalizatoare de maxim 3% pe an.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus