Marţi,
02.03.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

31 de localități din Sibiu s-au înscris pentru Wi-Fi gratuit

31 de localități din Sibiu s-au înscris pentru Wi-Fi gratuit

10 orașe din județ și 21 de comune din județ s-au înscris în portalul #WiFi4EU prin care vor beneficia de programul UE de implementare a rețelelor de Wi-Fi gratuit. În total, sunt peste 10 mii de comunități, a informat vineri Reprezentanța Comisiei Europene în România. Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect, informează Digi24.ro.

Programul, al cărui principiu a fost anunţat în 2016 de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său despre „starea Uniunii”, vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless.

Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanţii colectivităţilor locale vor putea să se conecteze la site-ul dedicat, unde vor găsi şi o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare.

Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autorităţile europene, pentru a fi plătite.

Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.

Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă.

 

Lista localităților care s-au înscris din județul Sibiu:

 

Municipiul Mediaş

Municipiul Sibiu

Oraş Agnita

Oraş Avrig

Oraş Cisnădie

Oraş Copşa Mică

Oraş Dumbrăveni

Oraş Ocna Sibiului

Oraş Sălişte

Oraş Tălmaciu

Alma

Apoldu de Jos

Arpaşu de Jos

Aţel

Biertan

Brateiu

Cârţişoara

Chirpăr

Dârlos

Hoghilag

Marpod

Micăsasa

Poplaca

Răşinari

Sadu

Şeica Mare

Şeica Mica

Şelimbăr

Slimnic

Şura Mare

Turnu Roşu

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 2 ani

dar la canalizare pe cand se fac inscrierile??? Mi se pare fantastic sa bata wirelessu pana la veceul din fundu gradinii, dar sa nu poti sa tragi apa dupa tine!!
Raspunde

un sas

Acum 2 ani

@un sibian. Referitor la canalizare si apa la WC ...mai puneti si voi mana si nu asteptati tot timpul ca altii din EU sa va rezolve problemele pe care VOI nu sunteti in stare sa le rezolvati.Stramosii mei aveau acum 100 de ani apa in casa si la WC...
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

Stai linistit pe wc-ul cu apa curenta trasa de strabunica ta, nu asteapta nimeni dupa tine daca nu ai capacitatea mentala sa intelegi mesajul transmis!
Raspunde

nobody like everybody

Acum 2 ani

@un sas. Stramosii tai nu chiar indepartati au facut si lagarele de concentrare de la Auschwitz si au trecut prin senilele tancurilor cam jumatate de planeta. Cu toate ca se spalau la k.ur regulat aveau impresia ca sunt si destepti si frumosi. Ma spal la dos cu istoria stramosilor tai. Iar mai recent, contemporanii tai din aceeasi ginta au mintit mai rau ca niste nespalati cu privire la emisiile de noxe ale masinilor construite pe principiul lucrului Bine facut. Auzi mai arianule, mai bine murdar la dos dar cu suflet curat decat curat in kwr si manjit in constiinta .
Raspunde

Die land von arbeit gut gemaht .

Acum 2 ani

Peste tot se scrie că acele radiații nu sunt bune ptr creier . Şi aşa suntem prostiți în fel si cip , asta ne mai lipsea . Pe vremea lui Nea Nicu toate coastele erau arate .plantau CAP urile şi IAS urile de toate . Acum stăm în capul locului şi ne uitam pe net cum creste recolta la alții că la noi nu te mai vezi de pârloagă . Minuat lucru . Salamuri de 15 feluri care nu mai au in ele carnea din cele 3 de pe vremea lui Nea Nicu . Suntem mai răi ca , cobaii .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus