Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Risc foarte mare de avalanșă, în Munții Făgăraș și Bucegi

Risc foarte mare de avalanșă, în Munții Făgăraș și Bucegi

Riscul de avalanșă este de 4 la peste 1800 de metri altitudine, în munții Făgăraș și Bucegi, ceea ce înseamnă aproape maximul de risc posibil, anunță specialiștii.

Întrucât vremea a fost destul de caldă în ultima perioadă, stratul de zăpadă a scăzut. În această dimineață, la ora 9:00, stratul de zăpadă măsura la Bâlea Lac 266 cm. Meteorologii avertizează că vremea continuă să se încălzească și se anunță în general frumoasă, ceea ce înseamnă că stratul de zăpadă se va umezi şi se va tasa. Trecător se va semnala ceaţă pe văi.

La peste 1800 metri altitudine sunt anunțate maxime cuprinse între 3 și 8 grade Celsius și minime între -3 și 1 grad.

În ceea ce privește stratul de zăpadă la momentul actual, acesta este puternic umezit în partea superioară ca urmare a temperaturilor pozitive înregistrate, în special în zona 1800-2300 m, şi este puţin stabilizat pe majoritatea pantelor suficient de înclinate. Vremea caldă şi insolaţia vor determina umezirea puternică a stratului. Apa rezultată din topire se va acumula în strat, creând pelicule de apă peste crustele de gheaţă prezente încă în strat, pelicule peste care straturile de zăpadă din partea superioară pot aluneca cu uşurinţă.

Vremea își va continua procesul de încălzire iar riscul se va menţine mare şi zilele următoare, anunță meteorologii.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Bâlea Lac

Vizualizari: 591

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus