Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Două echipe de salvamontişti au fost trimise la sol pentru recuperarea turiştilor morţi în Munţii Făgăraş

Două echipe de salvamontişti au fost trimise la sol pentru recuperarea turiştilor morţi în Munţii Făgăraş

Cele două cadavre care ar putea aparţine turiştilor dispăruţi în Munţii Făgăraş vor fi recuperate miercuri, când nouă salvamontişti vor coborî în zonă cu ajutorul elicopterelor. Salvatorii susţin că a treia persoană ar putea fi legată de unul dintre turiştii văzuţi din elicopter.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nouă salvamontişti din echipele Victoria, Săcele, Zărneşti şi Sibiu vor interveni, miercuri, pentru recuperarea celor două cadavre care ar putea aparţine turiştilor dispăruţi în Munţii Făgăraş.

Cornoiu a spus că cele două cadavre sunt pe două văi, în zone diferite.

"Vor intra două echipe de salvatori. Pe unul îl vor duce în sus, câteva sute de metri, cu nişte sisteme speciale, pe o platformă unde poate să coboare elicopterul, iar pe celălalt îl vor coborî câteva sute de metri, către o poiană. Salvatorii coboară din elicopter, se caţără, că nu e potecă până acolo. E un perete pe care cei doi sunt atârnaţi, unde sunt ei nu ajunge cablul de la elicopter care are 50 de metri. Cadavrele sunt pe două văi diferite, nu au murit din aceeaşi cauză şi în acelaşi timp. Există posibilitatea ca de unul dintre ei să fie legat al treilea, care nu se ştie unde e", a declarat Sabin Cornoiu.

Cei trei turişti din Iaşi au plecat în 30 martie pe munte, lăsând maşina în curtea Schitului ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din satul Breaza, judeţul Braşov. Autorităţile au fost alertate de stareţul Ambrozie Duţă, care a observat că cei doi bărbaţi de 60 de ani şi tânărul de 18 ani nu au mai revenit la maşină. Căutările au început cu elicopterul de Paşti, iar marţi au fost observate două cadavre.

foto arhivă

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus