Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație

Măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație

În această perioadă a anului, cetățenii desfășoară cu o mai mare frecvență acțiuni de curățare și ardere a miriștilor sau a resturilor vegetale din gospodării.

Reamintim sibienilor că înainte să curețe terenurile prin ardere au obligația de a solicita și de a obține acceptul Agenției pentru Protecția Mediului și un permis de lucru cu focul emis de Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Pentru că aceste activități se desfășoară în multe cazuri necontrolat, Primăria Sibiu face apel la cetățeni să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

  • utilizarea focului este interzisă în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;
  • vegetația uscată și resturile vegetale vor fi colectate în grămezi, astfel încât arderea să poată fi controlată.
  • utilizarea focului deschis nu se admite la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de de materiale sau substanțe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat și asigurat prin măsuri corespunzătoare,
  • curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o rază de 5m;
  • desfășurarea arderii numai pe timp de zi, cu supraveghere permanentă;
  • asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii,
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii,
  • focarele nu vor fi acoperite cu pământ,
  • în toate cazurile de lucru cu foc deschis este obligatorie instruirea personalului de execuție, control și supraveghere cu privire la măsurile de apărare împotriva incendiilor, precum și informarea Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă;
Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează conform art. 96 din OUG 195/ 2005, cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 la 50.000 lei pentru persoane juridice.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus