Sâmbătă,
16.10.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

VIDEO Sibiul va avea nouă autobuze electrice care vor circula pe două trasee

VIDEO Sibiul va avea nouă autobuze electrice care vor circula pe două trasee

Un traseu principal și unul secundar din Sibiu vor fi deservite exclusiv de autobuze electrice. Acestea urmează a fi oferite Sibiului de către Guvernul României.

Anunțul potrivit căruia Sibiul va avea nouă autobuze electrice a fost făcut de primarul Sibiului, Astrid Fodor, în deschiderea conferinței “Mobilitatea viitorului“ organizată de Camera de comerț, industrie și agricultură franceză din România. “În cadrul unui proiect pe care îl implementăm în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vom achiziționa nouă autobuze electrice care vor deservi o linie deja existentă în municipiul Sibiu, mă refer la cea care leagă Gara de Pădurea Dumbrava. Aceste autobuze vor avea un sistem de ticketing integrat, vor fi dotate cu toate facilitățile“, a anunțat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

În afara traseului secundar cu numărul 13, ale cărui autobuze circulă între Gara Sibiu și Muzeul Astra, și pe traseul cu numărul 5 (cel care leagă Valea Aurie de Gara Sibiu) vor circula astfel de autobuze electrice. Cele două trasee au fost desemnate pe baza unui studiu efectuat de o echipă din Dresda, studiu al cărui obiect a fost eficiența transportului electric în oraș.

Autobuzele vor fi cumpărate din fonduri europene de către Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul unui proiect în care sunt incluse mai multe municipii din țară. În prezent, administrația locală a Sibiului este în faza de a semna acordul de parteneriat, în urma căruia urmează achiziția propriu-zisă a autobuzelor electrice, după care acestea vor fi predate municipalității de pe Cibin. Perioada de implementare a acestui proiect depinde de modul în care MDRAP va derula procedurile de achiziție a autobuzelor electrice.

A doua “linie verde“

În afara celor nouă autobuze electrice oferite de Guvern, administrația Sibiului a mai aprobat crearea unei “linii verzi“ de transport public, care să fie deservită exclusiv de autobuze electrice. “Vor fi autobuze electrice de mici dimensiuni, iar «linia verde» va fi în jurul centrului istoric al Sibiului“, a mai declarat Astrid Fodor. Această linie de transport public cu autobuze electrice de mici dimensiuni a fost prevăzută în Planul de mobilitate urbană, pe baza căruia vor fi atrase fondurile europene puse la dispoziție Sibiului. Respectivul Plan de mobilitate urbană prevede achiziționarea a zece astfel de minibus-uri, proiectul de creare a liniei de transport public având o valoare estimată la două milioane de euro. Acest proiect prevede crearea unei stații de încărcare rapidă a autobuzelor electrice în zona Gării Sibiu, stații care ar urma să încarce și cele nouă autobuze electrice ce urmează a fi achiziționate de către MDRAP.

În cadrul conferinței “Mobilitatea viitorului“, primarul Astrid Fodor a vorbit și de celelalte aproximativ 100 de autobuze aflate în curs de achiziție sau care urmează a fi cumpărate. “Municipiul Sibiu va achiziționa în perioada următoare 60 de autobuze, zece de către Primărie și 50 de către Tursib. Aceste achiziții sunt în derulare, ofertele sunt în curs de evaluare. Din estimările noastre, vom avea cele 60 de autobuze noi în Sibiu până la începutul iernii. De asemenea, pregătim achiziționarea unui număr cuprins între 45 și 50 – încă nu știm exact numărul – de autobuze ecologice, din fonduri europene“, a mai anunțat Astrid Fodor.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Aaaaaa

Acum 3 ani

Traseul numărul 9 nu există în Sibiu, dl. Deleanu...
Raspunde

Mihai

Acum 3 ani

bine si asa. Ca primaria e complet incapabila...
Raspunde

jonyjon

Acum 3 ani

Adica era mai capabila daca le-ar fi luat pe bani? Alte primarii nu au fost in stare sa acceseze programul ministerului, Sibiul a putut. Unde vezi tu incapabilitatea?
Raspunde

bulgaru'

Acum 3 ani

Literalmente primăria se ocupă de treaba asta. Cum nu e capabilă? :D
Raspunde

I.S

Acum 3 ani

la fix. azi dimineata a crapat un autobuz langa stadionul Vointa exact la 8 juma, cand e mai mare aglomeratia. Degeaba suduia soferul pe aia care il depaseau autobuzul tot nu se misca
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mhircia

Acum 3 ani

Am ajuns sa ne dea profesoara de Traforaj
Raspunde

McD

Acum 3 ani

..pretul unui autobuz electric este mult mai mare comparativ cu al unuia conventional, sunt de parere ca prima data ar trebui reinnoit parcul auto cu autobuze clasice pentru sporrea comfortului si ritmicitatii pe trasee si abia apoi sa ne gandim la mofturi care totusi sunt scumpe...va veni si vremea aceea , insa deocamdata banii trebuiesc foarte bine chibzuiti...
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

linia 5 din v aurie la gara linia 9e probabil o gaselnita ts,nu EZISTA DOMNILOR-NEDOCUMENTATI!
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 3 ani

Mulțumim pentru atenționare, am eliminat greșeala.
Raspunde

Ol.Mol

Acum 3 ani

Oooo! Dar ce face onor administrația cu autobuzele pe care nu de mult le a luat DIRECT si pe bani multi ( ai nostri) de la Braune, colegul bun de partid pentru care s- a impus un alt mare conflict de interese
Raspunde

coniac-canoe

Acum 3 ani

Câți bani au umflat ăia din Dresda pentru studiul inutil numit „Eficiența transportului electric în oraș”? Parcă e celebrul referat al lui Joannis „De ce este întuneric noaptea”.
Raspunde

****

Acum 3 ani

Eu zic sa nu primim nimic din partea acestei guvernari, sa refuzam acest cadou otravit al PSD! Doar de la Ciolos si USR ar trebui sa acceptam astfel de daruri!!!
Raspunde

...

Acum 3 ani

Sunt curios daca vor face fata la volumul mare de calatori din orele de varf pe linia 5, nu par mult mai mari decat cele existente si alea nu fac fata.
Raspunde

Voichita Baditescu

Acum 3 ani

La Sibiu e BINE!!! Clujenii si Brasovenii cu prapadeniile lor de orase sunt la ani lumina de noi. Sibiul mereu superior!
Raspunde

@Voichita Troll Baditescu

Acum 3 ani

Troll-ii ar trebui sanctionati cumva, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus